Ništa od "metle" Dalasa: Luka promašivao, Minesota ostala u igri (VIDEO)

29.05.2024

07:23

0

Autor: A. S.

A Boston čeka

Ništa od "metle" Dalasa: Luka promašivao, Minesota ostala u igri (VIDEO)
Luka Dončić - Copyright Tanjug/AP Photo/Gareth Patterson

Košarkaši Minesote ostali su u igri nakon četvrtog meča u finalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije. Kao da su Dalas Maveriksi već izračunali sigurnu pobedu, pa su na svom terenu pretrpeli poraz rezultatom 105:100, i moraće da igraju i peti duel, pred navijačima rivala.

Nakon što je Boston sa 4-0 stigao do finala, požurio je i Dalas da isto učini i to takođe "metlom". Međutim, Minesota se nije dala, a dobrim delom je u igri ostala i zahvaljujući greškama Maveriksa, tačnije promašajima Luke Dončića.

Slovenac je odigrao još jedan neverovatan meč, 28 poena, 15 skokova i 10 asistencija za 40 minuta na parketu, ali uz veliki broj promašaja iz igre.

Doduše, falilo je Luki i podrške saigrača. Nakon njega, najbolji strelac sa 16 poena bio je Kajri Irving, a svi ostali znatno manje. Na drugoj strani, Entoni Edvards je bio taj koji je diktirao tempo i sa 29 poena, 10 skokova i devet asistencija vodio Timbervulvse do prvog trijumfa u seriji.

Ključnu prednost Minesota je načinila u samom finišu meča. Čitav duel bio je u egalu, domaći navijači su iščekivali pobedu, Dalas je već slavio Luku, ali snage za preokret u ovom susretu nisu imali.

Naredni meč igra se 31. maja u 2.30 u Mineapolisu.

- Sve je na meni. Jednostavno nisam dao dovoljno energije. Pobedili su u jednoj utakmici. Moramo samo da se fokusiramo na sledeću - rekao je razočarani Luka Dončić nakon meča.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike