Verujem da će Obradović i Radonjić forsirati naše igrače: Tomašević istakao za 24sedam da je to jedini spas za srpsku košarku

22.07.2021

09:22 >> 15:25

0

Autor: Milan Nastić

Bivši reprezentativac se raduje povratku Žoca, Kalinića i Avramovića

Verujem da će Obradović i Radonjić forsirati naše igrače: Tomašević istakao za 24sedam da je to jedini spas za srpsku košarku
Copyright MN Press

Povratak Željka Obradovića u Partizan, kao igrača Nikole Kalinića i Aleksa Avramovića su pozitivni signali za srpsku košarku, ali i naša dva najveća kluba.

Iako se poslednjih godina forsiralo dovođenje stranih igrača, ali očigledno da se trend menja i da će akcenat za predstojeću sezonu biti na domaćim košarkašima.

Pročitajte još

Sa tim se slaže i legendarni košarkaš Dejan Tomašević koji je za 24sedam istakao da su povratak Željka Obradovića, Nikole Kalinića, kao i Alekse Avramovića mnogo bitna stvar za naš trofejni sport.

– Da mi je pre neku godinu rekao da će se Željko Obradović vratiti u srpsku košarku, pomislio bi da to nije istina i da je nešto čudno. Moramo biti svesni da u prethodnom periodu nije bilo para zbog čega su igrači odlazili u inostranstvo. Međutim, ovo je pokazatelj da se nešto dešava u pozitivnom smeru i zbog toga sam jako srećan – kazao je Tomašević za 24sedam.

Po rečima bivšeg košarkaša, Obradović je nešto najbolje što se dogodilo srpskom sportu poslednjih godina.

– Ovo je odlično za Partizan, ali pre svega za srpsku košarku. Mislim da je to nešto najbolje što se dogodilo za srpski sport poslednjih godina i da to uliva nadu u bolje sutra za našu košarku. To je nešto fenomenalno, pravi pogodak.

Dejan Tomašević se osvrnuo i na povratak Nikole Kalinića i Aleksa Avramovića.

– Naravno, raduje me i povratak Nikole Kalinića, kao i Aleksa Avramovića i što će ponovo naši igrači biti nosioci igre. Mislim da je najvažnije stvar i to treba da bude prioritet kako Željka Obradovića, tako i Dejana Radonjića da forsiraju mlađe košarkaše, a ne kao što je bio slučaj prethodnih sezona da okosnicu čine stranci, koji su sumnjivog kvaliteta.

Pročitajte još

Bivši potpredsednik KSS smatra da je spas za srpsku košarku forsiranje naših igrača i da to treba da bude prioritet Željku Obradoviću i Dejanu Radonjiću.

– Upravo su dolazak Kalinića i Avramovića najbolji pokazatelj da možemo da idemo u tom pravcu, odnosno da akcenat u klubovima bude na našim igračima. To je jedini spas za srpsku košarku. Kad se setim kako je bilo prethodnih sezona, ovo su stvarno pozitivne stvari i pomak na bolje u svakom pogledu. Mislim da je to ključ opstanka naše košarke, a siguran sam da tako misle Obradović i Radonjić.

MN Press

Dejan Tomašević se prisetio vremena kad je on igrao i da su okosnicu ekipa činili naši košarkaši.

– Kad sam igrao za naše klubove, okosnicu su činili domaći igrači. Sa takvim rosterom smo u Evropi bili ravnopravni najboljim timovima, čak smo dobijali velike ekipe. To je bilo prelepo gledati, tako da verujem da je prošlo vreme da nam igrači odlaze u Mađarsku, Ukrajinu, Bugarsku i da prednost dobijaju neki stranci koji ništa nisu bolji od naših – zaključio je Tomašević za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike