Real brani evropski tron! Olimpijakos uspeo samo da izbegne debakl!

24.05.2024

23:14

0

Autor: A. Š.

Madriđani su bili ubedljivi u polufinalu Fajanl fora Evrolige

Real brani evropski tron! Olimpijakos uspeo samo da izbegne debakl!
Serhio Ljulj na meču sa Olimpijakosom - Copyright Profimedia

Košarkaši Reala braniće evropski tron, pošto su u drugom polufinalu Fajnal fora Evrolige u Berlinu savladali Olimpijakos 87:76.

Pirejski tim nije uspeo da priredi još jednu senzaciju, pošto je prethodno do završnog turnira elitnog takmičenja stigao brejkom u majstorici protiv Barselone. Za razliku od tog meča crveno-beli večeras nisu imali šansu za iznenađenje. Madriđani su furiozno ušli u meč i praktično već do poluvremena napravili najveći deo posla na putu do meča za titulu sa Panatinaikosom.

Na kraju prve deonice Real je imao velikih 18 poena viška (28:10), do završnice drugog kvartala ta prednost je otišla na ogromnih i večeras najvećih plus 25 (54:29), posle kojih Olimpijakosu nije bilo povratka.

Istini za volju, izabranici Jorgosa Barcokasa nisu se tek tako predali, na krilima Pitersa i Vilijams-Gosa uspeli su na trenutak da vrate kakvu takvu neizvesnost u meč prišavši početkom poslednje deonice na jednocifren minus (77:69), ali se još jednom pokazalo da je Real isuviše kvaliteta tim da bi dozvolio bilo kakvu dramu posle ubedljivog vođstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike