Može li neko Realu da otme titulu? Svi treneri su prepuni ambicija, ovo su poslednja očekivanja pred početak Fajnal fora Evrolige

23.05.2024

14:33

0

Autor: P.K.

Svi su nekadašnji šampioni, ali samo je jedan nosilac krune

Može li neko Realu da otme titulu? Svi treneri su prepuni ambicija, ovo su poslednja očekivanja pred početak Fajnal fora Evrolige
Poslednja konferencija za novinare trenera - Copyright Printscreen/YouTube/Euroleague Basketball

U nedelju ćemo znati ko će u narednih godinu dana nositi titulu klupskog prvaka Evrope. Da li će to ponovo biti Real Madrid ili će mu Fenerbahče, Panatinaikos ili Olimpijakos oteti krunu?

Polufinalni mečevi na redu su u petak, a baš svi imaju velika očekivanja.

Treneri četiri tima podelili su svoja razmišljanja na konferenciji za novinare.

Trener Fenerbahčea Šarunas Jasikevičijus prvi je dobio reč:

- U našem poslu se trudimo, trudimo, trudimo. I nadamo se da ćemo na dan utakmice pružiti dobru igru i da će se stvari odvijati kako treba.

Njegov protivnik u polufinalu, Ergin Ataman iz Panatinaikosa, svestan je izazova koji ga očekuje:

- Najvažnije je da ćemo igrati veoma teško polufinale protiv još jednog velikog kluba, Fenerbahčea, uz sve poštovanje prema njima i njihovim navijačima. To će biti teška utakmica i pokušaćemo da pobedimo, naravno. Mislim da je ovo moj peti ili šesti "fajnal for". Nemam velike emocije, jer sam dva puta osvajao. Pokušaću da osvojim još jednom, ali znam da, uz poštovanje prema svim kolegama, i oni imaju isti cilj.

Drugo polufinale donosi reprizu prošlogodišnjeg finala između Real Madrida i Olimpijakosa.

Trener crveno-belih iz Atine Jorgos Barcokas rekao je da njegov tim ne zaboravlja koliko su blizu bili prošle sezone i prethodne godine:

- Prethodnih nekoliko puta nismo imali sreće. Izgubili smo u polufinalu uz zvuk sirene i izgubili smo na taj način u finalu prošle godine. Ali, i dalje smo tu. Ako bih morao da otkrijem najveću tajnu, to je da imamo nesebične igrače, igrače sa empatijom, igrače koji brinu jedni o drugima. I poštuju dres koji nose.

Naravno, trofej trenutno pripada braniocima titule, ali trener Reala Ćus Mateo ističe da njegov tim razmišlja o ovoj sezoni, a ne prošloj:

- Mi ne branimo titulu. Imamo titulu od prošle godine i pokušaćemo da osvojimo još jednu. Ne branimo ništa... Još uvek smo gladni.

Utakmica Panatinaikos – Fenerbahče igra se od 18 sati, a Real Madrid – Olimpijakos od 21.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike