Oglasila se AdmiralBet ABA liga posle majstorice: Od tri sporne situacije, samo je jedna pogrešno rešena

11.05.2024

20:14

0

Autor: 24sedam

U tri navrata je bilo povika zbog suđenja, ali je samo jedna greška

Oglasila se AdmiralBet ABA liga posle majstorice: Od tri sporne situacije, samo je jedna pogrešno rešena
Jogi Ferel - Copyright MN Press

Pred početak finalne serije AdmiralBet ABA lige, uprava takmičenja se oglasila povodom sudijskih odluka koje su negde proglašene za sporne u polufinalnoj majstorici Partizan-Budućnost.

Od tri takve situacije, napravljena je greška samo kod jedne.

Prva takva situacija desila se u drugoj četvrtini, kada je Kevin Ferel šutirao trojku, a Aleksa Avramović se postavio ispred njega - sudije su dosudile ličnu u napadu i sada je ocenjeno da je to ispravna odluka.

U istoj toj situaciji, Ferel je pri padu udario Avramovića u glavu desnom rukom. Sudije su proverile ponovo snimak i posle toga su mu dali nesportsku ličnu grešku. Ocenjeno je da je to ispravna odluka.

Na kraju, u trećoj četvrtini, kada je Kevin Panter šutirao za tri, pomerio je desnu nogu i inicirao kontakt sa Ferelom. Sudije su dosudile faul Ferelu, a ocenjeno je da je to pogrešna odluka i da je Panteru trebalo da se dosudi tehnička greška.

Podsetimo, posle toga je Ferel žestoko reagovao i zbog te reakcije je dobio tehničku grešku, što automatski povlači isključenje zbog nesportske greške dosuđene u drugoj četvrtini.

Pogledajte tu situaciju:

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike