Zvezdin kapiten ispisao istoriju kluba! Svi čestitaju Laziću, uključujući i fudbalere crveno-belih!

24.04.2024

16:25

0

Autor: P.K.

Već je najtrofejniji u istoriji kluba, a sada je odigrao svoj jubilarni meč

Zvezdin kapiten ispisao istoriju kluba! Svi čestitaju Laziću, uključujući i fudbalere crveno-belih!
Branko Lazić - Copyright MN Press

Utakmica Studentski centar – Crvena zvezda ušla je u bogatu istoriju kluba sa Malog Kalemegdana, jer je to bio 800. nastup Branka Lazića za crveno-bele!

Najtrofejniji igrač u istoriji kluba i višestruki osvajač titule najboljeg defanzivca AdmiralBet ABA lige.

Ovim rečima je Zvezda opisala veliki jubilej:

- O našem Branku sve je već rečeno – čovek koji je svojim radom i upornošću, od 2011. godine do danas rastao uz klub, i postao reprezentativac, kapiten i čovek kome tribine skandiraju ime, iako nikada sebe nije gurao u prvi plan – Kapiten i zvezdina "desetka" Branko Lazić! Tako ulazi u legendu KK Crvena zvezda čiju su istoriju ispisivale na hiljade ljudi, na terenu i oko njega. Branko nije košgeter, nije strelac, već najveći radnik koga je ovaj klub imao, neko sa kime idete u rat i prvog ga birate uz sebe, koji će uleteti u u reklamu, koji će i bukvalno da prokrvari ili da se "iskasapi” za tim.

I to radi već 13 godina!

Bio je i ostao jedan od najboljih defanzivaca ABA i Evrolige u svojoj eri, a odavno je  jedan od najvećih koji su nosili crveno-beli dres u istoriji kluba.

Branka Lazića najbolje je opisao svojevremeno još 2016. godine naš Marko Simonović nakon velike pobede nad Realom:

- Nosi me energija kad vidim Branka kako igra, koliko se baca, a znam da dečka boli celo telo…Mene to dodatno motiviše, kao i ostale momke iz tima. Kakav bih ja bio čovek kada ne bih cenio taj trud? Bilo bi me sramota.

Jednostavan "recept" čoveka koji je na najkomplikovaniji i najteži način došao do prvog tima, kasnije minuta, pa zaslužio poštovanja svih i postao simbol zvezdinog uspeha – napisala je Zvezda.

Ovo su poruke drugih košarkaša Crvene zvezde svom kapitenu:

Čestitkama su se priključili i fudbaleri Crvena zvezda u čije ime je zamenik kapitena Uroš Spajić poželeo kapitenu košarkaške sekcije sve najbolje.

 

 

Lazić je napunio 35 godina.

Ponikao u KK Mladost, od 2007. je u FMP-u, a od 2011. u Zvezdi, za koju je odigrao 800 utakmica. Debitovao je za Crvenu zvezdu protiv Hemofarma 8. oktobra 2011. (pobeda Zvezde 104:89).

Osvojio je 23 trofeja sa Zvezdom i po tome je ubedljivo prvi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike