Embidu treba zabraniti da igra na Olimpijskim igrama! Francuza zabolelo što je centar izabrao Amere, pa izneo zahtev za vlast svoje države!

21.04.2024

19:17

0

Autor: A. S.

" Mislim da je taj momak dobar košarkaš onoliko koliko je loš kao čovek"

Embidu treba zabraniti da igra na Olimpijskim igrama! Francuza zabolelo što je centar izabrao Amere, pa izneo zahtev za vlast svoje države!
Džoel Embid - Copyright Profimedia

Odluka Džoela Embida da na Olimpijskim igrama u Parizu nastupa za Sjedinjene Američke Države, izazvala je brojne reakcije javnosti.

Dugo je Kamerunac zahtevao pasoš Francuske i nakon što ga je dobio, umesto da je, kao što su i sami Francuzu očekivali, pojačao poziciju pod obručem galskih petlova, poput groma iz vedra neba je rešio da igra za Amerikance.

A Amerikanci kao Amerikanci, opet su okupili 12 velikih imena, pa nema sumnje da Srbiji sa kojom igraju u grupi neće biti lako.

Međutim, Francuzi su prilično ljuti na Embida, a bivši reprezentativac ove zemlje, Frederik Vajs je čak imao i zahtev za zvaničnike.

- Mislim da je taj momak dobar košarkaš onoliko koliko je loš kao čovek. Mrzim ga zbog toga što je uradio. Mislim da je to nedostatak poštovanja prema Francuskoj, nedostatak poštovanja prema svim onima koji su tražili pasoš za njega. I pod izgovorom da smo vrhunski sportisti, imam pravo na to, smatram to skandaolozno i sramno - rekao je Vajs.

Da li je bila šala ili ne, zna samo on, ali Vajs je vlastima u Francuskoj poručio da bi trebalo Embidu da zabrane da se takmiči u Parizu.

- Ali, nije me briga za izgovore Džoela Embida, oni su bezvredni jer je i njegova reč. Naprotiv, on bi trebalo da izgubi svoju nacionalnost, te da mu se zabrani i ulazak u Francusku, nećeš igrati na Olimpijskim igrama - rekao je Vajs prilikom gostovanja u jednoj emisliji, što je izazvalo smeh ostalih ljudi u studiju.

- Dođeš s timom SAD, a na aerodromu ti kažu, nije ti dozvoljeno da uđeš, ideš kući, ti si Kamerunac, ti si Amerikanac, nisi Francuz, izlazi napolje - rekao je, a potom se uozbiljio i objasnio svoje reči:

- Moraćemo ponovo da stavimo u pravi kontekst. Embid je neverovatan košarkaš. On je igrač koji je MVP NBA lige za prošlu godinu. Zato je Francuska i želela da mu da pasoš jer bismo dobili u sportskom smislu. Za mene, mi smo u sportskom poslu gde sada biramo selekciju na isti način kao i tim. Ko nudi više? Gde su mi šanse za pobedu najveće? Tamo i idem, tako je prihvaćeno - zaključio je Vajs.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike