Jokić je pokraden, Amerikanci priznali nakon deset meseci! Greška mora biti ispravljena već ove sezone!

06.04.2024

15:41

0

Autor: A. S.

Da li je kasno?

Jokić je pokraden, Amerikanci priznali nakon deset meseci! Greška mora biti ispravljena već ove sezone!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Odluka NBA lige da prošle sezone dodeli MVP nagradu Džoelu Embidu, a Nikoli Jokiću tek onu utešnu za dobru partiju u finalu, naišla je na osudu javnosti. Košarkaški svet je bio za to da Srbin dobije i treću nagradu u nizu, ali su zvaničnici presudili.

Sada, skoro godinu dana kasnije, priča se menja.

Tada je u javnosti procurilo mišljenje da je previše da Evropljanin i "beli dečko", osvoji tri nagrade u nizu i tako ugrozi rekorde koje Amerikanci drže, a sada je procurila nova informacija.

Naime, nakon što je Embid dobio nagradu, koju ove sezone ne da nije opravdao, nego nije ni u konkurenciji za jednog od najboljih, doduše sada je i diskvalifikovan iz trke zbog malog broja mečeva, a Jokić još u plej-ofu pokazao da njemu nagrada nije potrebna da bi dominirao, novinar "Yahoo"-a, Ben Rorbah je u opširnoj analizi objasnio kako je došlo do greške, ali i zašto to mora biti promenjeno ove sezone.

- Takođe smo se složili da je on bio najbolji igrač utakmice na kraju prošle sezone, kada je odveo Nagetse do titule. On je osvojio MVP-a 2021. i 2022. i završio na drugom mestu posle centra Filadelfije Seventisikersa Džoela Embiida prošle sezone, kada je Jokić verovatno trebalo da pobedi treću uzastopnu regularnu sezonu i umesto toga zaradio MVP finala. Njegovo je jedno od najdominantnijih četvorogodišnjih igara u istoriji lige - rekao je Rorbah.

Nije Amerikanac otkrio ništa što u javnosti nije bilo poznato i jasno, ali je prijatna jasna i glasna potvrda dominacije srpskog centra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike