Potpisi u "znaku 2026"! Košarkaš Barselone produžio ugovor, ali nije jedini (FOTO)

18.04.2024

00:44

0

Autor: 24sedam

Jedan klub je u plej-ofu elitnog takmičenja, drugi ne

Potpisi u "znaku 2026"! Košarkaš Barselone produžio ugovor, ali nije jedini (FOTO)
Copyright MN Press

Plej-of je najvažnija tema trenutno u Evroligi, ali nije jedina bitna. Tako da su jedan trener i jedan košarkaš produžili ugovore. Reč je o Pjeriku Pupeu i Džabariju Parkeru.

Zanimljivo je da je u oba slučaja saradnja nastavljena do 2026. godine.

Pupe (39) je postao prvi trener Asvela početkom godine, a pre toga je bio pomoćnik Ti Džej Parkeru i Đanmarku Poceku. Sezonu u Evroligi završili su na pretposlednjem, 17. mestu sa devet pobeda i 25 poraza.

- Želeo bih da se zahvalim svima u klubu, kao i Toniju Parkeru i Gaetanu Mileru koji su mi omogućili da produžim ugovor. Ponosan sam što sam deo sjajne organizacije, kojoj je cilj da bude što ambicioznija. Veoma sam srećan sam što mi ljudi veruju i uradiću sve što mogu da finiš sezone bude dobar - rekao je Pupe, prenosi zvanični sajt kluba.

Asvel se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli francuskog šampionata sa skorom 21/8.

Kada je reč o 29-godišnjem Parkeru, produžio je ugovor sa Barselonom do juna 2026. godine. U Barselonu stigao prošle godine. On je ove sezone u Evroligi prosečno postizao 10,3 poena i imao je 3,9 skokova na 33 meča u Evroligi.

- Od prvog trenutka kada sam stigao u Barselonu igrao sam dobre utakmice i stekao veliko iskustvo. Bilo je lako doneti ovu odluku. Da mogu 10 puta da biram, ponovo bih isto izabrao. Moj cilj je da u naredne dve sezone dam 100 odsto mogućnosti i da se fokusiram na dešavanja na terenu - rekao je Parker, prenosi zvanični sajt kluba.

Barselona će u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige igrati protiv Olimpijakosa. Parker je pre Barselone igrao za Boston, Sakramento, Atlantu, Vašington, Čikago i Milvoki.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike