Budućnost razbila Zadar na početku plej-ofa, "gospodin MVP" potpuno zaustavljen!

13.04.2024

21:17

0

Autor: P.K.

Podgoričani na pragu polufinala

Budućnost razbila Zadar na početku plej-ofa, "gospodin MVP" potpuno zaustavljen!
Andrija Slavković - Copyright Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Košarkaši Budućnosti su bez većih poteškoća savladali ekipu Zadra u prvom meču četvrtfinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige, zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu i uspešnom zaustavljanju Luke Božića, MVP-a lige, koji je svoje prve poene postigao tek u 35. minutu utakmice.

Posle 40 minuta igre, Budućnost - Zadar 100:69 (23:24, 19:12, 34:15, 24:18).

Budućnost vodi 1:0 i u petak u dvorani "Krešimir Ćosić" ima priliku da obezbedi prolaz u polufinale.

Od početka susreta Budućnost je dominirala. Trojkama Andrije Slavkovića i Jogija Ferela stekli su rano vođstvo 13:5, iako su potom dozvolili Zadru da preokrene rezultat zahvaljujući preciznim šutevima za tri poena. Međutim, do poluvremena se situacija promenila, Ferel je blistao sa ukupno 17 poena, a Budućnost je na pauzu otišla sa šest poena prednosti.

Treća četvrtina bila je ključna. Budućnost je podigla prednost na plus 25, a razlika je dodatno uvećana trojkama Flečera Megija. U samom finišu, posle zakucavanja Nikole Tanaskovića, "pukla" je i stotka, a meč je otišao na maksimalnih +35 - 100:65.

Na kraju, Ferel je ostao na 17 poena iz prvog poluvremena, dok su se istakli i Tanasković sa 15 i Megi sa 12 poena. Kenan Kamenjaš je zabeležio dabl-dabl od 10 poena i 10 skokova.

Najbolji u Zadru bili su Marko Ramljak sa 14 poena, kao i Lovro Mazalin i Dario Drežnjak sa po 13. Božić je igrao skoro 34 minuta, imao je učinak od dva poena, tri skoka i šest asistencija, uz šut iz igre 1/6.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike