Mega spremna za podvig: Imaju prednosti, a mi smo gladni!

13.04.2024

13:57

0

Autor: A. S.

Talentovani sastav je već načinio uspeh, ali želi i korak više

Mega spremna za podvig: Imaju prednosti, a mi smo gladni!
Marko Barać - Copyright MN Press

Srbija ove sezone u plej-ofu regionalne AdmiralBet ABA lige ima tri ekipe, pored vodeće na kraju ligaškog dela, Crvene zvezde, tu su i Partizan i Mega, koja je imala veoma uspešan finiš sezone, pa će, ukoliko nastavi u tom ritmu, imati i najuspešniju sezonu u istoriji kluba.

U plej-ofu, Mega će imati možda i najteži zadatak, ekipu Cedevita Olimpije, a prvi meč igraće već u ponedeljak od 20 sati u dvorani Ranko Žeravica na Novom Beogradu. Za tu priliku iz kluba su rešili da otvore kapije, pa će biti besplatan ulaz.

Pred ovaj duel, trener Marko Barać i talentovani Stefan Miljenović su imali jasnu poruku - žele pobedu.

- Pre svega čestitam saigračima i treneru na velikom uspehu. Cedevita Olimpija je iskusna ekipa, dobra ekipa, očekuje nas jako težak posao. Pozvao bih navijače da nas podrže u što većem broju. Cela sezona se igra za plej-of. Ovde, želimo da igramo najbolju moguću košarku i time što smo vezali sedam pobeda sve pokazuje - rekao je Miljenović koji je u finišu sezone iskočio u jednog od lidera ekipe:

- Počeli smo sezonu solidno. Imali smo nekih poraza, četiri pet utakmica smo izgubili na jednu loptu. Malo je falilo iskustva, mi smo kroz trening i veliku borbu uspeli da drugi deo sezone odigramo na još bolji način. Svi smo dali sve od sebe i to je dalo rezultat.

Sam plasman u plej-of za najmlađu ekipu u ligi je veliki uspeh. Naravno, nikome nije cilj da se tu i zaustavi, a trener Marko Barać navodi da se u doigravanju igra potpuno drugačije.

- Druga sezona zaredom u plej-ofu. Prvi deo sezone bio je više nego uspešan, sada dolazi nešto malo drugačije. Plej-of je potpuno drugačija košarka, u kojoj mi jedva čekamo da steknemo iskustvo. Imamo samo dvojicu igrača koji su igrali prošlogodišnji plej-of. Vezali smo nekoliko pobeda, dočekali finiš sezone na četvrtom mestu i na dobar način ulazimo u doigravanje - rekao je Barać, pa potom pohvalio rivala:

Ključ serije u defanzivnom skoku?

- Jedna od najvažnijih stvari, ako ne i najvažnija je skok. Da bi došlo do toga da budeš u dobroj situaciji za zagrađivanje, moraš da budeš u dobroj poziciji kada se lopta uputi prema košu. Mnogo je detalja koji odlučuju o tome koliko ćeš da igraš brzo. Trudimo se da kroz odbranu kreiramo ritam utakmica koji nam odgovara. Daćemo sve od sebe da nastavimo ono što smo radili i dosad - rekao je trener Mege.

- Sastav Cedevite Olimpije sa velikim iskustvom, koji je osvajao ABA ligu i zna kako se to radi. Igrači polako uzimaju vlasništvo kada se igra za titulu i tu oni imaju prednost. Mi smo opet izuzetno gladni i čekamo da vidimo gde će nas to dovesti.

Ljubljančani su imali minimalnih promena u odnosu na ligaški meč, ali kako je naveo trener Barać, ta promena je bila bitna.

- Nije se promenilo mnogo, ali jeste ono bitno. Imamo potpuno drugačijeg centra, sa drugačijim karakteristikama. Samim tim su promenili malo i način igre. Videćemo kakve pouke možemo da izvučemo pouke i da to iskoristimo u seriji. Oni su lideri u skoku i drugi po broju poena iz druge šanse. Tu je najveća bitka za nas, da ih neutrališemo kako bismo igrali našu košarku - zaključio je mladi stručnjak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike