Sferopulos i Lazić saglasni: Protiv Studentskog centra da se iskupimo za blamažu protiv Efesa

13.04.2024

13:01

0

Srpski šampion apsolutni favorit u ovoj seriji

Sferopulos i Lazić saglasni: Protiv Studentskog centra da se iskupimo za blamažu protiv Efesa
Copyright Youtube printscreen/KK Crvena zvezda Meridianbet

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Studentski centar u prvom meču četvrtfinalna AdmiralBet ABA lige. Utakmica je na programu u ponedeljak od 19 časova, a svoja očekivanja od duela izneli su kapiten crveno-belih Branko Lazić i trener Janis Sferopulos.

- Došli smo do plej-ofa, prvobitni cilj je ostvaren, to prvo mesto. Sledeći mini cilj je polufinale i idemo od faze do faze. Pozivam navijačle da dođu u što veće broju da nas podrže tokom čitave serije, a mi ćemo dati sve od sebe da ih obradujemo i da se iskupimo za pretodnu utakmicu koja nije bila na nivou Zvezde (težak poraz od Efesa u EL). Želimo u ovoj seriji da pokažemo da je to samo bio jedan loš dan. Bio je to težak poraz, takav neočekivan, sigurno da ćemo od ponedeljka već pokazati reakciju. Nadam se da ćemo vratiti trofej - rekao je Branko Lazić i dodao:

- Znamo svi koliko prvo mesto znači, šta se dešavalo tokom prethodnih sezona, zato smo se borili za to mesto. Daćemo sve od sebe da to iskoristimo. Što se tiče priznanja za najbolljeg defanzivca lige, hvala čitavoj ekipi na tome. Jer, košarka je timski sport i za ovaj trofej je zaslužan ceo tim.

MN Press
Branko Lazić

Okupljeni medijma se potom obratio grčki starteg Janis Sferopulos.

- AdmiralBet ABA liga nam je glavni cilj, borili smo se toliko da budemo prvi na tabeli i imamo domaći teren. Igramo protiv Studetskog centra, to je tim protiv kog smo igrali pre dve nedelje, imaju dobar sastav i moramo biti fokusirani. Imamo ekstra motiv da posle vrlo teškog poraza u Evroligi reagujemo i da upišemo pobedu - rekao je Sferopulos i dodao da je gledao finalnu seriju prošle sezone:

- Znam šta se desilo prošle godine i znam koliko je bitan domaći teren, ali ne mora biti nitša ako ga ne odbranite. Moramo biti spremni i da se borimo jako u svakom meču. Plej-of je drugačiji od regularnog dela sezone.

Nije mogao grčki stručnjak a da se ne osvrne na meč protiv Efesa.

- Moramo reagovati, to je bila loša utakmica, jedna od najgorih u istoriji. Mi smo iznervirani i moramo se vratiti dobrim performansima i mečevima, i da damo sve od sebe.

Povratak Nikole Topića u ekipu je i dalje nepoznanica.

MN Press
Nikola Topić

- Topić je i dalje na individualnom treningu i ne može biti kandidat za utakmicu. Za Topića gledamo dan po dan, doktori i svi koji rade sa njim se nadaju i pokušavaju da ga spreme za što pre. Tompkins sada igra, rano je još da bude spreman jer je izašao iz povrede. Gledamo meč po meč, ima iskustvo da nam pomogne.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike