Topić je doprineo da uspostavimo sistem: Trener Mege potvrdio koliko ceni mladog pleja, pa istakao - Ne postavlja se pitanje da li fali!

13.04.2024

15:47

0

Autor: A. S.

O njegovom kvalitetu je nepotrebno govoriti

Topić je doprineo da uspostavimo sistem: Trener Mege potvrdio koliko ceni mladog pleja, pa istakao - Ne postavlja se pitanje da li fali!
Nikola Topić - Copyright MN Press

Pred košarkašima Mege je drugi uzastopni plej-of ABA lige, a najmlađi sastav u regionalnom šampionatu za rivala ima neugodnu ekipu Cedevita Olimpije.

Neće biti lako izabranicima trenera Marka Baraća, a tim u ružičastim dresovima je svestan da im u ponedeljak od 20 sati stiže iskusna ekipa čiji igrači su osvajali ovo takmičenje.

Međutim, i Mega ima svoje oružje i čime da preti. Početak sezone obeležio im je Nikola Topić, koji se potpm vratio u Crvenu zvezdu, a potom su u timu trenera Baraća iskakala neka nova imena i postali lideri ekipe.

Na današnjoj konferenciji, pred meč sa Ljubljančanima, Barać je istakao koliko ceni i poštuje mladog Topića, a potom i objasnio kako se njegov odlazak odrazio na ekipu.

- Što se tiče prvog dela sezone, bilo mi je veliko zadovoljstvo da sarađujem sa Topićem. Njegovi kvaliteti su umnogome doprineli da uspostavimo naš sistem igre. Ono što je meni veliko iznenađenje da nakon nekih teških poraza, pa i na jednu loptu i nedostatka sreće momci nisu psihološki pali, već su se vratili pobedama - rekao je Marko Barać i dodao:

- Moja filozofija, kada su u pitanju odsustva, povrede ili transfere, je da se ne osvrćem na ono što je bilo. Ne postavlja se pitanje da li on fali ili ne. Probali smo da napravimo korekciju dovođenjem Lovra Gnjidića koji je dobar igrač, neki momci su iskočili, a uz ritam koji sam nametnuo naterao sam igrače da ne gledaju šta je bilo i to nas je dovelo do ovde - rekao je Barać.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike