Panter ne može da prihvati ovakav rasplet sezone: Kapiten dao i jedno obećanje, pa poručio: Moramo da nastavimo jako!

12.04.2024

23:22

0

Autor: A. S.

Crno-belima nije lako, a prava analiza tek sledi

Panter ne može da prihvati ovakav rasplet sezone: Kapiten dao i jedno obećanje, pa poručio: Moramo da nastavimo jako!
Kevin Panter - Copyright MN Press

Činjenica da je Partizan uprkos pobedi u poslednjem kolu od Valensije ostao bez nokaut faze Evrolige, nije se dopala navijačima i igračima crno-belih, ali su visoko podignute glave svi prihvatili takav rasplet i veliku podršku i ljubav koja je na relaciji tima i pristalica publike.

Jasan je bio cilj crno-belih ove sezone u najkvalitetnijem takmičenju Evrope, ali se mnogo toga nije poklopilo, pa će u nastavku sezone Partizan biti fokusiran na ABA ligu i domaće prvenstvo.

Kapiten crno-belih Kevin Panter nije se lako mirio sa eliminacijom, ali je nakon meča sa Valensijom imao i jasnu poruku.

- Ne znam odakle bih počeo. Velika su bila očekivanja od ove sezone, velika... Ne bih želeo da kažem... Naučili smo mnogo iz ove sezone, samo mi je teško da prihvatim da nismo u plej-ofu. Ne znam, ne znam, kao da mi nije ovo stvarno. Dešava se, ali i dalje ne mogu da prihvatim da je ovo bila poslednja utakmica Evrolige, do sledeće sezone. Ludo mi je sve to, jer sam uvek igrao bar plej-of. Sada je drugačije, ali neće me to sprečiti da radim još više i probam da idem dalje, da dižemo ambicije. Neću ovo da zaboravim, to obećavam. Ne želim više nikad da se osećam ovako, da ne odem u plej-of i sa tim mislima ću ući u leto, da treniram još više sa tom slikom ispred lica - rekao je Panter.

Nije lako podvući crtu

- Mnoge su utakmice zbog kojih razmišljam kako su nam promakle. Toliko smo utakmica izgubili na taj način. Nije to samo jedna utakmica, svi gledamo sada na Olimpijakos jer najsvežiji događaj, ali mnogo je utakmica koje smo izgubili na taj način. Imamo verovatno deset takvih. Treba da sagledamo stvari i ne zaboravimo ovo što se izdešavalo, jer ovakve stvari te podižu i guraju napred.

Svestan je kapiten da sezona nije samo Evroliga, već i da će u nastavku igrati u plej-of regionalne lige.

- Moramo da uradimo naš posao, da guramo napred i to ćemo svi mi da uradimo, da držimo glave visoko. Ali i da nikada ne zaboravimo ovaj osećaj, da nismo deo plej-ofa. Zato moramo da nastavimo dalje jako.

Navijači Partizana su i večeras potvrdili da su navijači kluba i grba, a ne rezultata. Iako je i pre meča bilo poznato da utakmica nema rezultatskog značaja, Arena je bila puna i bučna kao u najboljim danima po tim.

- To je jako važno. Drago mi je što su došli da nas podrže, da nas gledaju, da budu uz nas i vide kako pobeđujemo. Cele sezone bilo je uspona i padova, a oni su opet došli da nas vide i da pobedimo, da im bar to pružimo.

A po okončanju meča sa španskim timom, na velikom ekranu Arene, našla se jasna poruka: “Nije sve u pobeđivanju“.

- Video sam to. Kada gledaš život na određen način, nikada nećeš biti srećan i zadovoljan. Pokušavam da kažem ljudima da treba da žive život tako da svakog dana budu bar za jedan procenat bolji nego juče. Svaki treba da napreduješ, kako bi rezultati dolazili. Ako stalno napreduješ, nikada nećeš pasti - istakao je na kraju Panter.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike