Odluka je na Nikoli Topiću: Talentovani plejmejker i naredne sezone u Crvenoj zvezdi?

06.04.2024

13:35

0

Crveno-beli neće praviti probleme kakva god odluka bude bila

Odluka je na Nikoli Topiću: Talentovani plejmejker i naredne sezone u Crvenoj zvezdi?
Copyright MN Press

Da li će Nikola Topić naredne sezone nastupati u Crvenoj zvezdi ili nekom od NBA timova i dalje je nepoznanica. O ovoj temi govorio je i predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović.

- Mi nećemo stajati na putu njegove karijere, odluka će biti njegova. Naravno, daćemo mu savete i sugestije da je NBA atraktivan po više osnova kao što su pare i sve ostalo, ali ja mislim da prvo i osnovno treba da bude koliko igraš u NBA. Naravno, ako Nikola to sam proceni mi nećemo praviti probleme, pogotovo što mislimo da je izuzetno nadaren i kvalitetan igrač - rekao je Čović za "Meridiansport"

MN Press
Nebojša Čović

 

Problem zadržavanja mladih talenata zahvatio je celu Evropu.

- Ono što dodatno nas brine kada su mladi igrači u pitanju. To je ono što su Amerikanci uradili i počeli da plaćaju mlade igrače koji dolaze na fakultet, čak i delimično između redova igrače u srednjoj školi. Kako u takvim uslovima zadržati mlade kvalitetne igrače ovde - naglasio je Čović, a zatim nastavio:

- Evo ja sam roditelj dece i da imam sad ima situaciju da dete može da mi ide u Ameriku i da dobija mesečno 5-10 hiljada dolara, da ima plaćen smeštaj, koledž i ishranu. Šta? Ko je ovde konkurencija tome? Tamo što se tiče košarke ima vrhunsku obuku i mogućnosti. Mislim da na tome niko ne radi i ne razmišlja. Evropa je po mnogo osnova postala kolonija Amerike - dolazi do zaključka predsednik Crvene zvezde.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike