Nema ispadanja iz AdmiralBet ABA lige, svi učesnici sigurni, Srbija možda dobije i šesti klub!

05.04.2024

17:16

0

Autor: P.K.

Krupne promene za narednu sezonu u regionalnom takmičenju

Nema ispadanja iz AdmiralBet ABA lige, svi učesnici sigurni, Srbija možda dobije i šesti klub!
Trofej šampiona AdmiralBet ABA lige - Copyright MN Press

AdmiralBet ABA liga proširiće se na 16 klubova od naredne sezone! Kako saznaje 24sedam saznaje, nju će činiti svi klubovi iz ove sezone, plus Dubai i pobednik ABA 2 lige! To praktično znači da će se u poslednjem kolu boriti samo za pozicije u plej-ofu.

Na sednici skupštine održanoj danas odlučeno je i da najviše šest klubova iz jedne države može da učestvuje, što znači da bi Srbija mogla da dobije i šestog predstavnika u regionalnom takmičenju.

Što se tiče transformacija i vlasničke strukture, Studentski centar će biti upisan kao jedan od vlasnika, dok će Borac i Split čekati transformaciju, koja će se najverovatnije desiti u junu.

Prema prvobitnom planu, poslednji iz ove sezone je trebalo da igra baraž sa ABA 2 šampionom, ali su tu nastale komplikacije zbog nacionalnog ključa, odnosno Srbije, ali se posle odustalo od kombinatorike i usvojeno je jednostavnije rešenje.

Ovim je potvrđeno da će Dubai igrati u AdmiralBet ABA ligi, ali i da skoro sigurno neće igrati u KLS, iako je dobio poziv i to na insistiranje selektora Srbije Svetislava Pešića.

Ovo znači i da Krka i Mornar mogu da odahnu u poslednjem kolu, jer ispadanja neće biti.

Prema trenutnoj situaciji, ABA ligu naredne sezone igraće Partizan, Crvena zvezda, Borac, Mega, FMP, Budućnost, Studentski centar, Mornar, Cibona, Zadar, Split, Cedevita Olimpija, Krka, pobednik ABA 2 lige i Dubai.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike