Dvostruki NBA šampion je i zvanično penzioner: Kraj jedne velike, istorijske karijere

02.04.2024

19:17

0

Autor: P.K.

Jedan od najboljih asistenata u istoriji sada može da uživa

Dvostruki NBA šampion je i zvanično penzioner: Kraj jedne velike, istorijske karijere
Radžon Rondo - Copyright Profimedia

Iskusni plejmejker, dvostruki NBA šampion i čovek koji je ispisao istorijuRažon Rondo (38) objavio je da je završio igračku karijeru, posle 16 sezona u NBA.

On je tokom gostovanja u jednom podkastu na pitanje da li je završio sa igranjem odgovorio kratko: "Apsolutno".

Razlog? Želi više vremena da provodi sa svojom decom.

Rondo je sezonu 2021/22 podelio između Lejkersa i Klivlenda, pošto je u sred sezone trejdovan u Kavalirse.

Za Kavse je igrao u 21 utakmici, sa prosekom od 6,2 poena, 4,9 asistencija, 2,8 skokova za 19,4 minuta po meču, uz procenat šuta iz igre od 42,9 odsto, i 39,7 odsto za tri poena.

Rondo je sezonu 2022/23. proveo bez ugovora, baš kao i ovu i time je efektivno stavljena tačka na veliku karijeru, ali je sada to i zvanično.

Rondo je jedan od retkih plejmejkera stare škole, donosio je dubinu i znanje u svim timovima u kojima je igrao, ali su ga povrede "osakatile", jer je u svakoj od poslednje četiri sezone igrao u manje od 50 mečeva tokom ligaškog dela takmičenja.

Rondo je nekad bio smatran jednim od najboljih plejmejkera NBA lige, primarno tokom svog devetogodišnjeg boravka u Boston Seltiksima od 2006. do 2014.

Rondo je tada bio četiri puta izabran u Ol-star, četiri puta u najbolji NBA odbrambeni tim, dva puta je bio šampion po asistencijama i jednom šampion u krađama. Rondo je takođe igrao ključnu ulogu u osvajanju NBA šampionata sa Seltiksima 2008. godine protiv Lejkersa.

U 527 regularnih sezonskih utakmica sa Seltiksima, Rondo je prosečno beležio 11,0 poena, 8,5 asistencija, 4,7 skokova i 1,9 krađa. Takođe je šutirao 47,3 odsto iz igre i 25,2 odsto za tri poena, pre nego što je proširio svoj šutni opseg kako je karijera odmicala.

Nakon perioda u Bostonu, Rondo je promenio mnogo timova. Igrao je za Dalas, Sakramento, Čikago, Nju Orleans, Lejkerse, Atlantu, Kliperse i Kavse.

Najveći uspeh u novije vreme doživeo je tokom sezone 2019/20. kada je pomogao Lejkersima da osvoje šampionat sa prosekom od 8,9 poena, 6,6 asistencija, 4,3 skoka, 1,4 krađe i 1,3 trojke po utakmici tokom plej-ofa.

Rondo se nalazi na 15. mestu NBA liste svih vremena sa 7.584 asistencija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike