Obradović kao nekad Dule Vujošević: U dvoranu pravo sa aerodroma, da vidimo šta se dešava!

31.03.2024

22:32

0

Autor: A. Š.

Trener crno-belih posle trijumfa protiv Budućnosti otkrio da će primeniti jedan metoda o kojem dosad nije tako često javno govorio

Obradović kao nekad Dule Vujošević: U dvoranu pravo sa aerodroma, da vidimo šta se dešava!
Željko Obradović - Copyright AdmiralBet ABA liga/Budućnost/Filip Roganović

Znao je Duško Vujošević u godinama Partizanove najveće dominacije regionom da tokom sezone svoje izabranike posle slabijih izdanja „disciplinuje“ treninzima „u svitanje“. Popularan ili ne, taj metod je najtrofejnijem treneru u istoriji crno-belih očigledno davao željeni rezultat, a izgleda da je na nešto slično rešio da se osloni i Željko Obradović.

Njegovi izabranici ostvarili su u nedelju jedan od najvažnijih trijumfa u dosadašnjem toku sezone. U direktnom duelu za drugo mesto pred plej-of Admiralbet lige, košarkaši Partizana su savladali Budućnost u Morači, ali su još jednom u tekućoj takmičarskoj godini od gotovog umalo napravili veresiju.

- Ono što igrači treba da shvate, nije košarka samo dati koš. Ima mnogo segmenata igre gde mogu da pomognu i da učestvuju u tome da ekipa izgleda dobro. Zakazao sam već sutra ujutru trening nekima, pravo sa aerodroma, da vidimo šta se dešava – rekao je posle meča u Morači Obradović.

Uz apsolutnog heroja Zeka Ledeja, crno-beli su večeras dobili ono što se od njih i očekuje od kapitena Kevina Pantera, Pi Džej Doužera…

- Recept je da budu na nivou na kojem smo navikli, ali i da ostali igrači budu na tom niovu. Igrali smo protiv Olimpijakosa, učinak igrača sa klupe je bio tri poena, jasno je da košarka ne može da se igra sa pet igrača.

Ipak, kada se podvuče crta, najtrofejniji trener Evrope bio je zadovoljan posle gostovanja u Podgorici.

- Mislim da je bila izuzetno lepa utakmica u izuzetnoj atmosferi. Želim da se zahvalim svim ljudima iz Budućnosti na gostoprimstvu, to pokušavamo uvek da vratimo i njima. Mislim da je utakmica bila na zavidnom nivou što se tiče fer-pleja, odlučeno je u zadnjih par poseda i onda je ovaj šut Zeka Ledeja napravio razliku. Odigrali smo skoncentrisano tu odbranu, ali mali, sitni detalji su odlučili.

Pohvalio je strateg crno-belih rivala za večerašnju partiju.

- Jasno je da mi igramo u tom ritmu i jasno je da smo imali dva treninga, Budućnost više, ali to je tako. Ledej je propustio pet utakmica, tri u Evroligi, dve u ABA, vratio se i videlo se koliko je bitan za tim. Može on bolje, kao što mislim da i drugi mogu bolje, samo je stvar koncentracije i da primaju informacije na pravi način. Mislim da je Budućnost isto odigrala sjajnu utakmicu i da je bilo pravo uživanje svih koji vole košarku da je gledaju.

Budućnost je i projektovani rival Partizanu u eventualnom polufinalu AdmiralBet ABA lige, ali Obradović o tome nije želeo da priča u ovom trenutku.

- Iskustvo u životu uči da treba ići korak po korak, imali smo SC Derbi prošle godine, treba i mi i oni da budemo oprezni i da poštujemo svakog protivnika. Imamo dve utakmice u Evroligi, imamo šanse da uđemo u tih 10, dobro je da to zavisi malo i od nas. Treba probati, da vidimo da li ćemo igrati nastavak kakav god i koliko god, a onda da se okrenemo ABA ligi. Ono što pokušavam da objasnim, pogotovo posle serije sa Realom, dolazi do iscrpljenosti, pada koncentracije, treba svakog protivnika poštovati – rekao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike