Ništa od senzacije: Posle velike drame Zvezda izgubila u Madridu!

29.03.2024

22:27

0

Crveno-beli bili na korak od velike pobede nad Realom

Ništa od senzacije: Posle velike drame Zvezda izgubila u Madridu!
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde bili su pred najvećom senzacijom, ali na kraju su poraženi od Reala sa 101:94 (20:21, 24:26, 28:28, 29:19) u 32. kolu Evrolige.

Bila su crveno-beli na korak da sruše Kraljevski klub, u većem delu meča su kontrolisali rezultat, čak imali i plus 16, ali na kraju su domaćinima morali da pruže ruku.

Odlučili su poslednji minuti, pre svega odlične partije Muse i Hezonje, koji su gurali domaćine do novog trijumfa u ovom takmičenju.

Ali, sa druge strane Zvezda se pokazala u odličnom svetlu, nema sumnje da su odigrali jedan od najboljih mečeva u Evroligi, i velika je šteta što to na kraju nisu krunisali trijumfom, koji bi im mnogo značio na samopuzdanju za nastavak sezone.

 

 

Izabranici Janisa Sferopulosa odigrali su jednu hrabru utakmicu, bez garda protiv najbolje ekipe u Evropi, bili blizu senzacije, ali poslednji minutu su bili ključni, kada je Real odigrao skoncentrisano, kako u odbrani, tako i u napadu i na kraju zasluženo stigli do novog trijumfa, i time potvrdili prvu poziciju na tabeli.

Što se tiče izdanja Crvene zvezde, oni izdignute glave napuštaju dvoranu, pogotovo kad se zna da su bili lišeni najboljeg igrača Miloša Teodosića.

I, pored poraza, crveno-beli nisu razočarali, odigrali su bez garda i bele zastavice protiv Reala i malo im je bilo potrebno da naprave najveću senzaciju u Evroligi u dosadašnjem delu sezone.

Što se tiče pojedinačnog učinka, ubedljivo najbolji u redovima crveno-belih je bio Nemanja Nedović sa 30 poena, pratio ga je i Hanga sa 22.

Što se tiče Reala, dominirao je Musa sa 30, dok je Hezonja ubacio 20 koševa. 

Blog uživo:

40. minut - Kraj, Zvezda posle velike drame izgubila od Reala sa 101:94.

38. minut - Šteta, Zvezda je istopila prednost od 16 poena, a Real posle dužeg vremena ponovo je u vođstvu, i to u najgorem trenutku, jer je do kraja meča ostalo još dve minuta (89:88). Musa je preuzeo sve u svoje ruke i zahvaljujući njegovom poenima imaju prednost. 

36. minut - Srpski predstavnik održava minimalnu prednost, verujemo da crveno-beli mogu do velike pobede u Madridu. Još malo ih deli do tog uspeha. 

34. minut - Biće ovo uzbudljiva utakmica do poslednjiih sekundi, Zvezda se hrabro bori protiv favorizovanog Reala (84:80) za crveno-bele. 

32. minut - Raspucali se sa obe strane, prvo Musa pogađa trojku za izjednačenje, odmah zatim uzvraća Nedović, koji igra jednu od najboljih partija ove sezone. Dobro je, Zvezda ponovo ide na plus sedam (82:75). Nema dileme da nas očekuje drama u finišu ovog meča.

Poslednja četvrtina:

30. minut - Real je ušao u egal, i nema dileme da nas očekuje uzbudljivih deset minuta poslednje četvrtine. Crveno-beli imaju prednost od samo tri koša (75:72), iako su u jednom trenutku imali i plus 16. Šteta.

28. minut - Period mnogo bolje igre Reala, i polako se topi prednost crveno-belih. Prave seriju 10:0. Ovo ne izleda dobro. Trener Zvezde traži tajm-aut.

26. minut - Definitivno najbolje izdanje Zvezde u Evroligi ove sezone, igraju fantastično protiv najboljeg tima u Evropi. Igraju odlično košarku, niko nije očekivao da će crveno-beli imati plus 16 (70:54). Da li smo na pomolu od senzacija. 

24. Crveno-beli nastavljaju sa odličnom igrom, održavaju prednost, čak je i povećavaju, sada je već plus deset (59:49). Neverovatno izdanje našeg predstavnika, prosto plešu na parketu.

22. minut - Mnogo bolje je krenula Zvezda u nastavku i imaju prednost od pet koševa. Hrabri crveno-beli protiv najbolje ekipe u Evroligi. Jedna od boljih partija Zvezde u ovoj sezoni, Real je nemoćan.

Počinje drugo poluvreme:

20. minut - Odlično izdanje crveno-beli protiv Reala, što najbolje pokazuje rezultat posle 20 minuta. Crveno-beli vode sa 47:44. Očigledno da su izabranici Janisa Sferopulosa izašli moćnom Realu da se nadigravaju bez pritiska.

18. minut - Odlična partija crveno-belih i ponovo prelaze u vođstvo. Nema šta, hrabra igra Zvezde, što donosi i rezultat u Madridu (36:35). Real nije dao koš punih tri minuta. Fantastična igra Nedovića, koji je već sada ubacio 18 poena.

16. minut - Zvezda se ne predaje i ponovo se vraća u igru, pravi seriju 4:0 i približava se na minus dva (35:33).

14. minut - Real ponovo ulazi u svoj ritam pravi seriju od 8:2 i dolazi u najveće vođstvo u dosdašnjem delu utakmice na plus 6 (35:29).

Kapiten Crvene zvezde, Branko Lazić je upravo, na utakmici u Madridu, došao do brojke od 3500 poena u dresu u svim takmičenjima. 

12. minut - Ušli smo u deo utakmice gde se igra koš za koš. Trenuno je rezultatska klackalica 27:27. Crveno-beli su se za sada pokazali u dobrom svetlu. 

Počinje druga četvrtina:

10. minut - Zvezda se vraća u igru i posle prve četvrtine ima minimalnu prednost protiv Reala. Bez garda su ušli u ovaj okršaj (21:20).

8. minut - Sada je totalno drugačija slika na terenu. Real nametnuo svoj stil igre, crveno-beli prave dosta grešaka u fazi napada i to se odmah vidi na rezultatu 17:13 za Madriđane.

6. minut - Real video da nema šale, ubrzao ritam, i odmah dolazi rezultat. Madriđani prave seriju 6:0 i prelaze u vođstvo (11:10).

4. minut - Nije moglo bolje za crveno-bele. Rasterećeno su ušli u ovaj okršaj, i to se odmah vidi na semaforu. Zvezda vodi sa 10:5. Samo neka tako nastave. Očigledno da je Real u ovaj duel ušao ležereno,što je srpski predstavnik znao da iskoristi.

2. minut - Zvezda ušla hrabro u meč, nije podigla belu zastavu. Bez pritisak ušla u ovaj meč i trenutno vodi sa 4:3.

Počinje utakmica:

 

 

Petorka Zvezde: Gedraitis, Hanga, Nedović, Bolomboj, Ilić.

 

Košarkaši Crvene zvezde izašli na praket dvorane u Madridu gde se zagrevaju pred večerašnji okršaj. 

Treneru Janisu Sferopulosu, nekadašnjem igraču Kraljevića, a danas prvotimcu crveno-belih Adamu Hangi, kao i celokupnoj javnosti, jasno je da ekipu očekuje izuzetno težak i zahtevan meč. 

- Igramo protiv ekipe koja je favorit za osvajanje Evrolige, koja je ujedno i šampion ovog takmičenja. Imaju sjajan tim, ali mi želimo da se borimo maksimalno u skladu sa našim mogućnostima. Očekujem da se svi iz tima bore za svaku loptu, za svaki posed. Jako mi je bitno da se izdignemo posle poraza koji smo doživeli u ABA ligi i da odigramo kompletnu utakmicu i u napadu i u odbrani - rekao je Sferopulos.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike