Ovo je tabela Evrolige i Partizanov put do plej-in dva kola pre kraja!

29.03.2024

22:32

0

Autor: A. Š.

Crno-beli imaju relativno jasnu situaciju do kraja ligaškog dela sezone elitnog takmičenja

Ovo je tabela Evrolige i Partizanov put do plej-in dva kola pre kraja!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Zavesa na 32. kolo Evrolige spuštena je Zvezdinom ispuštenom velikom šansom da dođe do senzacionalnog trijumfa protiv Reala u Madridu. Imali su crveno-beli velikih 16 poena prednosti u drugoj polovini treće deonice, ali je Kralj potom pokazao snagu, ekspresno se vratio u meč i potom došao do trijiumfa u meču koji je za obe ekipe imao samo prestižni karkater.

Za razliku od Madriđana koji su još ranije osigurali prvo mesto pred plej-of i crveno-belih koji su nedavno i matematički ostali bez šanse da se domognu plej-in, košarkaši Partizana do kraja ligaškog dela sezone boriće se za jedno od dva poslednja mesta koje vode u nastavak sezone.

Crno-beli su porazom od Olimpijakosa u Areni malo zakomplikovali svoju borbu, ali srećom po njih rezultati direktnih konkurenata išli su im naruku pa u preostala dva kola imaju relativno jasnu situaciju.

Partizan u plej-in može i sa 9. pozicije ukoliko slavi protiv Albe u Berlinu i Valensije u Beogradu, a pritom Baskonija izgubi oba poslednja meča (Real i Virtus u gostima), Anadolu Efes barem jedan (Fenerbahče u gostima, Crvena zvezda u Istanbulu, kao i Žalgiris (Monako u gostima, Real u Litvaniji).

Ukoliko ekipa Duška Ivanovića ostvari samo jednu pobedu u preostala dva susreta, crno-belima ostaje borba za 10. poziciju, a do nje će doći uz oba svoja trijumfa i barem jedan poraz Anadolu Efesa i Žalgirisa.

Napominjemo da je ovo najjednostavniji put crno-belih do borbe za mesto u četvrtfinalu, a mnogo toga bi moglo biti jasnije već naredne sedmice kada se odigraju mečevi pretposlednjeg kola ligaškog dela sezone.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike