Hangin emotivni povratak u Madrid: Prvi put igram protiv Reala, svi u Zvezdi želimo pobedu nad Kraljevićima

28.03.2024

13:12

0

Klub sa Malog Kalemegdana će na sutrašnjem meču nastupati bez Jaga dos Santosa, Nikole Topića i Treja Tompkinsa

Hangin emotivni povratak u Madrid: Prvi put igram protiv Reala, svi u Zvezdi želimo pobedu nad Kraljevićima
Adam Hanga i Džoel Bolomboj - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde odradili su u trening u hali Aleksandar Nikolić, nakon kojeg su se uputili u Madrid gde ih očekuje utakmica 32.kola Evrolige sa Realom (petak 20.30).

Treneru Janisu Sferopulosu, nekadašnjem igraču Kraljevića, a danas prvotimcu crveno-belih Adamu Hangi, kao i celokupnoj javnosti, jasno je da ekipu očekuje izuzetno težak i zahtevan meč. 

- Igramo protiv ekipe koja je favorit za osvajanje Evrolige, koja je ujedno i šampion ovog takmičenja. Imaju sjajan tim, ali mi želimo da se borimo maksimalno u skladu sa našim mogućnostima. Očekujem da se svi iz tima bore za svaku loptu, za svaki posed. Jako mi je bitno da se izdignemo posle poraza koji smo doživeli u ABA ligi i da odigramo kompletnu utakmicu i u napadu i u odbrani - rekao je Sferopulos.

MN Press
Janis Sferopulos

Iskusni Adam Hanga naglasio je da će dati sve od sebe kako bi Crvena zvezda iznenadila njegovu nekadašnju ekipu. Mađarski reprezentativac se prisetio kako je nositi dres slavnog kluba iz španske prestonice.

- Igramo protiv tima koji je prvak Evrolige i koji ima sjajan tim. Znamo da igramo protiv najboljeg tima u takmičenju i shodno tome očekujemo težak meč. Znamo šta nas očekuje, ali ne želimo da se predamo, već da se borimo za svaku loptu i damo svoj maksimum. Naravno da želimo da pobedimo, da je drugačije ne bismo bili profesionalci. U Real Madridu sam proveo dve prelepe godine, mnogo lepih uspomena, mnogo trofeja i sigurno će biti emotivno za mene. Ovo je prvi put da ću igrati protiv njih, ali na kraju krajeva mi smo, ponavljam, profesionalci i daću sve od sebe - naglasio je Hanga.

MN Press
Adam Hanga

Podsetimo, Crvena zvezda će na sutrašnjem meču nastupati bez Jaga dos Santosa, Nikole Topića i Treja Tompkinsa.

Zvezda ima skor 11-20 i nalazi se na 16 mestu elitnog takmičenja. Real je već obezbedio prvo mesto pred plej-of.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike