Mijailović osudio vređanje Vučića: On klubovima daje sigurnost, neko manipuliše emocijama navijača

29.03.2024

16:38

0

Autor: 24sedam

Predsednik Partizana jasan: "Takve reakcije nisu fer"

Mijailović osudio vređanje Vučića: On klubovima daje sigurnost, neko manipuliše emocijama navijača
Ostoja Mijailović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović oglasio se dan posle utakmice sa Olimpijakosom, na kojoj je jedan deo navijača vređao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Mijailović je to ponovo osudio, rekavši da država na čelu sa Vučićem daje sigurnost klubovima.

- Ni sam nisam siguran koliko puta sam govorio o tome da sam protivnik vređanja bilo koga. Hale i stadioni su često mesta gde se iracionalno misli i ponaša, pa iz tog iracionalnog shvatanja često dolaze i reakcije koje nisu fer. Država Srbija od kad je na njenom čelu predsednik Vučić, ulaže u sport više nego ikada i pruža sigurnost klubovima. To je činjenica – rekao je Mijailović za Sportal.

Odmah je nastavio:

- Ne mogu da se otmem utisku da određene grupe manipulišu emocijama navijača i ponavljaju određenu mantru o tome da neko nekoga uništava i sputava. Tako stvaraju klimu da se po pravilu iz manjih grupa započne skandiranje koje onda još neki navijači prihvate. KK Partizan ima najbrojniju i najverniju publiku u Evropi. Iz toga proizlazi da su emocije koje se u dvorani osete, veoma snažnog intenziteta i na tom nivou su, na žalost, veoma podložne da lako skrenu u smeru koji nije ispravan prema drugima. Kao Klub, mi smo do sada apelovali mnogo puta, snimali video spotove i poruke u kojima smo pozivali da se emocije u svakom meču usmere isključivo na ekipu a ne na vređanje bilo koga. Mi svi zajedno, i klub i navijači moramo da se odlučimo čime hoćemo da se bavimo, sportom ili politikom. Naš izbor, kao Kluba je uvek bio sport, ali manipulacija emocijama je čudo i jedna iskra često navede na potpuno pogrešan trag.

Ali, nije samo Vučić bio "na tapetu".

- Tako smo sinoć imali i situaciju da deo hale zviždi Nikoli Milutinovu, detetu Partizana i reprezentativcu Srbije, jer su preko društvenih mreža pojedinci prepumpali komentare na neke njegove reakcije tokom prvog meča u Atini. Ljudi, na žalost mnogo brzo zaboravljaju dobra dela. I to je ono na čemu svi kao društvo moramo da radimo. KK Partizan će uskoro imati konferenciju za medije, pa ćemo i o ovome i o mnogim drugim važnim temama više govoriti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike