KLS se oglasio povodom suspenzije bivšeg košarkaša FMP-a: Da se anomalijama stane na put!

27.03.2024

16:56

0

Autor: A. S.

Ovime je organizacija želela da stane na put spekulacijama

KLS se oglasio povodom suspenzije bivšeg košarkaša FMP-a: Da se anomalijama stane na put!
Radonjić i Kuzmić - Copyright MN Press

Košarkaška liga Srbije oglasila se povodom odluke FIBA da suspenduje srpskog košarkaša Marka Radonjića zbog umešanosti u nameštanje utakmica, dok su na istom spisku još trojica igrača.

Nekadašnji bek FMP-a iz Železnika, Dinamika, Vojvodine, čačanskog Borca, prekršio je pravila FIBA, a kako je navedeno na zvaničnom sajtu, suspendovan je zbog kršenja koda etike i integriteta, klađenja, kao i nameštanje meča.

Povodom toga se oglasio i KLS, a tom prilikom su i naveli da se nameštanje utakmica ne odnosi na one u našem prvenstvu.

 

 

- Košarkaška liga Srbije pruža punu podršku Međunarodnoj košarkaškoj federaciji FIBA koja je u utorak 26.03.2024.godine objavila da je kaznila srpskog igrača Marka Radonjića doživotnom suspenzijom zbog nameštanja utakmica. Košarkaška liga Srbije je oduvek kao prioritet isticala očuvanje integriteta sporta i davala ogromnu važnost borbi protiv svih vrsta pokušaja zloupotreba i malverzacija u košarci. Osim podrške krovnoj organizaciji FIBA, Košarkaška liga Srbije je želela da se oglasi ovim putem, kako bi sprečila bilo kakve spekulacije vezane za našu ligu, zato što je igrač sankcionisan zbog nameštanja mečeva u inostranstvu kao igrač stranog kluba - navodi se na sajtu KLS-a i dodaje:

- Kao pouzdani partneri FIBA, sa kojom kao liga imamo saradnju i sa kojom smo zajedničkim radom u poslednjih nekoliko godina učinili mnogo na dodatnom povećanju regularnosti srpske lige, uvereni smo da će ovakve sankcije pomoći da se ovakvim anomalijama definitivno stane na put.

Radonjić nažalost nije prvi igrač iz Srbije koji se nalazi na listi sa doživotnom zabranom. Pre njega tu su završili i Stefan Šajin i Saša Avramović, dok su ovog puta suspendovani i Ljubomir Čampara, Nikola Pavlović i Aleksandar Ilkić, ali su njihove kazne znatno blaže.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike