Ne dozvoljavamo klevetanje i linčovanje Alimpijevića! Bešiktaš upozorio srpskog trenera, ali mu čuva leđa!

03.02.2024

13:54

0

Autor: A. S.

Turski tim ne želi da se odrekne saradnje sa perspektivnim stručnjakom

Ne dozvoljavamo klevetanje i linčovanje Alimpijevića! Bešiktaš upozorio srpskog trenera, ali mu čuva leđa!
Dušan Alimpijević - Copyright MN Press

Dušan Alimpijević je nažalost poslednjih dana u košarkaškoj javnosti glavna tema zbog gestikulacije na utakmici turskog šampionata i suspenzije koju je zbog toga dobio.

Na meču izmežu Bešiktaša, čiji je sada trener Alimpijević i Burse, koju je nekada sa velikim uspehom vodio, srpski stručnjak se uhvatio za međunožje i gestikulirao ka klupi rivala.

Taj potez je podigao veliku prašinu, a disciplinska komisija ga je suspendovala na jednu utakmicu uz novčanu kaznu od 5.000 evra, dok je kaznu dobio i Bešiktaš, zbog nepristojnog skandiranja navijača.

Klub je prihvatio odluku Saveza, ali je i stao na stranu srpskog trenera, što su potvrdili u zvaničnom saopštenju. 

- Iako se dva tima takmiče na terenu, žalimo zbog onoga što se dogodilo sa trenerom zbog ličnih razloga, baziranih na prošlosti. On je opomenut, posle čega je poručio da se to više neće ponoviti. S druge strane, neprihvatljivo je ovakvo jednostrano klevetanje i linčovanje, kao i ignorisanje provokacija. U trenutku kada tim teži ka ostvarivanju ciljeva u prvenstvu i Evropi, vidimo članke koji se namerno pišu sa govorom mržnje i to se radi kampanjski. Nemamo ni trunku tolerancije prema takvom vidu rada, koji je sve oštriji iz dana u dan. Klub i trener su prihvatili kaznu, ali nikada nećemo dozvoliti da priča ode preko limita objektivnih kritika. Dušan Almpijević će nastaviti da radi na ostvarenju naših ciljeva. Svako ko kuje zavere van terena je protiv Bešiktaša - navodi se u saopštenju.

Alimpijević neće predvoditi Bešiktaš na gostovanju ekipi Merkezefendiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike