Pogba brutalno kažnjen! Vlahovićev saigrač možda više neće igrati fudbal!

29.02.2024

12:58

0

Autor: A. S.

Francuzu nisu progledali kroz prste

Pogba brutalno kažnjen! Vlahovićev saigrač možda više neće igrati fudbal!
Pol Pogba, arhiva - Copyright Profimedia/Giuseppe Maffia

Reprezentativac Francuske i saigrač Dušana Vlahovića u Juventusu, Pol Pogba, suspendovan je na četiri godine zbog dopinga.

Tu informaciju potvrdio je i dobro informisan italijanski novinar, Fabricio Romano.

 

 

Pogba je pao na doping-testu u avgustu prošle godine, pa od prvog kola nije nastupao za Juventus u Seriji A.

Dugo se čekalo na konačnu odluku, nizale su se spekulacije da li će biti "pomilovan", ali prema poslednjim informacijama koje su prenele italijanski mediji, Anti-doping agencija je kaznila Pogbu na čak četiri godine.

Tako je aktuelni svetski šampion praktično završio karijeru, a obzirom da će u trenucima kada mu bude istekla kazna imati 34 godine.

Inače, prilikom testiranja, njemu je u urinu pronađen dehidroepiandrosteron (DHEA) koji je godinama zabranjen u sportu, a često se nalazi u upotrebi bodibildera.

Inače, Pogba se u Juventus vratio u leto 2022. godine, i to nakon šest uspešnih sezona u Mančester junajtedu. Međutim, kako je njegova prva sezona po povratku bila ispunjena povreda, očigledno je tragao za bržim povratkom u formu, pa se odlučio da koristi nedozvoljene supstance.

Međutim, tako je sebi okončao karijeru.

Nakon doping-testa, i pozitivnih rezultata, Juventus ga je suspendovao, ali je Pogba ugovorom vezan za njih do 2026. godine. Ipak, kako je reč o skandalu koji je načinio, velika je verovatnoća da će FIFA dozvoliti da ga se automatski odreknu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike