Vildoza uz pomoć devojke uči srpski! Delije će se oduševiti razlogom!

20.03.2024

13:54

0

Autor: A. S.

Argentinac dobro pamti vreme provedeno u crveno-belom dresu

Vildoza uz pomoć devojke uči srpski! Delije će se oduševiti razlogom!
Luka Vildoza - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde u sredu od 20 sati dočekuju ekipu Panatinaikosa, a meč 30. kola Evrolige za crveno-bele nažalost neće imati takmičarskog značaja, s obzirom da su ostali bez šanse da se plasiraju u narednu rundu takmičenja.

Nažalost po crveno-bele, večeras u Beogradu neće biti Luke Vildoze, koji zbog povrede propušta utakmicu sa bivšim klubom, pa tako delije neće uživati u partiji nekadašnjeg ljubimca.

Argentinac je zbog povrede kolena ostao u Grčkoj, ali je u razgovoru za zvaničan sajtu Crvene zvezde, govorio o protekloj sezoni.

- Koleno je sve bolje i bolje. Mislim da sam prvi put malo požurio sa povratkom na teren i ispostavilo se da to nije bila najbolja odluka za moje telo. Sada smo odlučili da se potpuno oporavim, koliko god to vremena oduzelo i za sada sve ide kako treba. Nažalost, neću moći da igram u Beogradu, ali nadam da ću se do kraja ove ili tokom sledeće nedelje priključiti timu i drago mi je što ću biti potpuno zdrav za nove utakmice - istakao je Luka, pa priznao kako se oseća pred večerašnji meč:

- Biće čudno, posebno zato što nisam došao u Beograd. Želeo sam da dođem i da opet vidim navijače koji su me maksimalno podržavali protekle sezone, što je zaista bilo neverovatno. Naravno, gledaću utakmicu i podržavati svoj tim, ali ljubav koju osećam prema Crvenoj zvezdi je uvek prisutna.

Prošla sezona mu nije daleka, mnogo toga se desilo, a Vildoza se još jednom osvrnuo na vreme provedeno u Beogradu.

U Beogradu kao kod kuće

- Kada govorimo o Beogradu, zaista sam se sjajno osećao tu. Od prvog do poslednjeg dana sam se osećao kao da sam kod kuće. I sada se desi da mi neki Zvezdaš pošalje poruku i sve je to zaista sjajno, moram priznati. Beograd, Crvena zvezda i navijači imaju posebno mesto u mom srcu. Moja devojka je navijačica Crvene zvezde i zajedno pratimo svaku utakmicu. Znam da sam tokom sezone imao uspona i padova, ali su mi navijači pružali ogromnu ljubav iz dana u dan što je bilo sjajno i veoma sam im zahvalan na tome i sigurno to nikada neću zaboraviti.

- Kada pomislim na prošlu sezonu mnogo stvari mi prođe kroz glavu. Ali ono što je prvo jeste činjenica da su mi pružili priliku da igram posle veoma teške povrede u NBA ligi. U Milvokiju sam se ozbiljno povredio, a Crvena zvezda mi je omogućila da se vratim Evroligi i pokažem kakav igrač mogu da budem kada sam potpuno zdrav - rekao je prvi Argentinac u dresu crveno-belih, pa dodao:

- Od prvog dana u Crvenoj zvezdi sam osećao ljubav i prihvaćenost. Naravno, nisam bio uopšte srećan zbog cele situacije koja se desila u NBA, ali sam dobio šansu, koju sam iskoristio i činjenica da sam dobio MVP priznanje za najboljeg igrača meseca u Evroligi, ali i da sam bio jedan od lidera tima zaista je neverovatna i uvek ću biti zahvalan na svemu što mi je pruženo.

Ljubav između navijača i košarkaša bila je primetna od prvog dana i tako je ostalo i kada je napustio klub sa Malog Kalemegdana.

- Postoji mnogo stvari koje bih rekao navijačima. Jasno je da smo kao tim imali i uspona i padova, bilo je i dosta povreda, ali su oni svakog dana i tokom svake utakmice bili uz nas. I kada je bilo dobro i kada je bilo loše. Bili su nam najveća podrška od prve, pa sve do poslednje utakmice. Kad god bih ušao u „Pionir“ osećao bih se kao kod kuće. Tako nešto sam počeo i ovde da osećam, moram biti iskren, ali nije isto kao u Srbiji. Navijači ovde i u Beogradu su sjajni, to se ne dovodi u pitanje, ali ono što su nam pružili Zvezdaši prošle sezone je bilo neverovatno.

Na kraju, Luka je otkrio nešto naročito interesantno.

- Da, dobro ste čuli, učim srpski, sve zapisujem. Znam da ima dosta pravila kako se određene reči izgovaraju, ali moram priznati da je srpski zaista težak jezik. U jednom momentu sam prestao, pošto je zaista težak jezik i onda sam se dosta nervirao, ali sada sam se vratio i uz pomoć moje devojke ide lakše. Nadam se da ću naučiti do sledeće sezone i da ću kada opet dođem u Beograd moći navijačima da pošaljem poruku na srpskom. Kao što sam već rekao, Beograd i Crvena zvezda imaju posebno mesto u mom srcu i nadam se da ću opet moći da osetim sve to, grad, atmosferu, strast… - istakao je Vildoza.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike