Ivanović iskren! Zbog Partizanove publike i ambijenta, moj tim je bio malo izgubljen!

19.03.2024

22:55

0

Autor: P.K.

Španski tim je sada sa učinkom 16-14 i za poziciju je bolji od srpskog predstavnika

Ivanović iskren! Zbog Partizanove publike i ambijenta, moj tim je bio malo izgubljen!
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su u Areni pobedili Baskoniju i tako upisali 14. trijumf u sezoni i zadržali šanse za plej-in. Na drugoj strani, španski tim na čijoj je klupi Duško Ivanović je na devetom mestu sa dve pobede više.

- Čestitam Partizanu. Mislim da je večeras, kao i u mnogo utakmica ovde, sa ovom publikom i ovim ambijentom, moj tim je bio malo izgubljen. Posle smo se borili, ali trebalo nam je malo više i bolja odbrana i više strpljenja i napad - kazao je Ivanović.

Koliko je agresivna igra Partizana poremetila igru i da li će teže biti do plej-ofa u ACB ili EL?

- Ne znam, mi smo u oba takmičenja u toj borbi i biće strašno teško. U Evroligi imamo težak raspored, a ACB je izuzetno jaka liga i nemamo ni vremena da se spremimo, tako da je to teže. Borićemo se do kraja. Biće teško, ništa nije lako u životu.

Što se tiče utakmice, ovo je ambijent gde bi svaki igrač poželeo da igra. Moraš čvrsto, agresivno i sa samopouzdanjem. Mi nismo, a Partizan jeste i stekne prednost koja znači. Ali, nije problem Partizan, nego moj tim, jer nismo igrali kako znamo, agresivno. Mi uvek igramo agresivno.

Partizanovi centri su u paru bili dobro, koliki je to faktor i zašto ste imali problema da ih zaustavite?

- Oni su igrali razno, ali sve se brani ako imaš agresivnost. Ako nemaš, svaki napad ti pravi problem. Čak su nam pri jednom duplom piku pravili početničke greške, ali greške su sastavni deo igre. No, ako igraš agresivno, onda greška nije greška. A mi nismo igrali agresivno i onda je svaka greška vidljiva greška.

Da li vas je atmosfera omela?

-  Ja sam rekao u početku da se nismo adaptirali i to pomaže Partizanu. Dobro, to je sastavni deo igre. Svi znamo kako je ovde, kad igra Zvezda, kad igra Partizan. Pravi igrači treba da znaju da igraju u ovakvoj atmosferi - zaključio je Ivanović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike