Košarkaški krem u Beogradu: Pola Evrolige ove nedelje u prestonici Srbije!

19.03.2024

14:28

0

Domaćini će biti Partizan, Crvena zvezda i Makabi, koji će imati priliku da ugoste velikane ovog takmičenja

Košarkaški krem u Beogradu: Pola Evrolige ove nedelje u prestonici Srbije!
Adam Hanga i Džejms Naneli - Copyright MN Press

Evroliga ulazi u samu završnicu, ostalo je još pet kola, a Beograd će ove nedelje imati priliku da ugosti čak osam ekipa iz ovog takmičenja.

Razlog je prost - Partizan, Crvene zvezda i Makabi Tel Aviv dočekuju protivnike u glavnom gradu Srbije. 

Večiti rivali tokom obe utakmice duplog programa će biti u svojoj zemlji, što se do sada nikad nije dogodilo, Makabi će igrati susret 30. kola u Beogradu, posle čega ide za Minhen, na noge Bajernu.

Upravo Ponos Izraela otvara bogat evroligaški program u našem glavnom gradu. Tim iz Tel Aviva dočekaće Asvel u utorak od 20.05 na parketu dvorane Aleksandar Nikolić. 

Onda na scenu stupa Partizan, koji igra jednu od ključnih utakmica za plasman u plej-in sa direktnim konkurentom Baskonijom u Beogradskoj areni, dok Crvena zvezda dan kasnije od 20 časova na istom mestu igra sa Panatinaikosom.

Već u četvrtak od 20.30 Partizan će ugostiti madridski Real, da bi u petak od 19.00 časova crveno-beli odmerili snage sa Virtusom iz Bolonje. 

Činjenica da će gotovo polovina elitnog takmičenja proći kroz Beograd u ovih nekoliko dana zakomplikovala je i situaciju sa terminima za treninge. 

Košarkaši Baskonije imali su priliku da treniraju u velikoj hali Beogradske arene, što će biti omogućeno i Panatinaikosu, ali na dan utakmice. 

Atinski Zeleni će dan pre meča sa Zvezdom raditi u Železniku, zbog zauzetosti Arene.

Kako će već po završetku susreta Parnog valjka i Baskonije biti zamenjen parket, gostima iz Grčke biće omogućeno da na dan utakmice treniraju, odnosno osete teren i koševe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike