Jokićev šokantan poraz u Dalasu! Irving ukrao senzacionalnu pobedu šampionu! (VIDEO)

17.03.2024

23:02

0

Autor: A. Š.

NBA šampion iza sebe imao pet vezanih pobeda

Jokićev šokantan poraz u Dalasu! Irving ukrao senzacionalnu pobedu šampionu! (VIDEO)
Nikola Jokić na meču u Dalasu - Copyright Profimedia

Ljubitelji košarke u Evropi, posebno oni na prostorima ex-Ju nedeljno veče mogli su da provedu uz fantastičnu predstavu, koju su im "preko bare" priredili Dalas i Denver. Duel Nikole Jokića i Luke Dončića uvek se s posebnom pažnjom prati u regionu, a večeras je uspešniji bio slovenački reprezentativac - 107:105. 

Prilično tih meč tokom većeg dela njegovog trajanja u završnih 120 sekundi je kao na staklu oslikao zbog čega se košarka smatra kraljicom igara. Pošto su prethodno nadoknadili minus 13, Nagetsi su preko Jokića i Mareja stigli nadomak senzacionalnog trijumfa, koji su im u nestvarno ludoj završnici "ukrali" Dončić i Irving.

Šampion je večeras "igrao bez" Nikole Jokića. Najbolji srpski košarkaš i već viđeni MVP najjače lige na svetu odigrao je neprepoznatljivo loš meč u Dalasu i to je bez dileme jedan od razloga zbog kojih su Nagetsi prekinuli niz od pet trijumfa. 

Njegovu ulogu preuzeli su Porter i Marej, koji je trojkom 28.6 sekundi pre kraja doneo Deveru plus tri. A kada se činilo da su Mavsi u potpunom nokdaunu, pošto su na nešto više od šest minuta pre kraja imali plus 13 i napad, Luka Dončić je bacio jednu od svojih magija. Za nešto više od dve sekunde, sa preko osam metara, Slovenac je ubacio trojku za izjednačenje, a pošto je Marej na 2.8 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene promašio šut sa poludistance, delovalo je da je produžetak izvestan.

S tim se, ipak, nije složio Kajri Irving. Iskusni plejmejker odigao je fenomenalan meč, koji je finiširao na spektakularan način, košem levom rukom sa poludistance uz zvuk sirene.

Jokić je imao loše šuterske veče (16-6), a meč je završio sa 16 poena, 11 skokova i sedam asistencija, za 39 minuta. Dončić je bio fantastičan sa 37 poena i 12 skokova, dok je Irving ubacio 24.

BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

48. MINUT - Marej poentira iz prodora i vraća Denver na samo minus jedan - 101:100. Seriju Nagetsa 9:1 Dončić prekida polovičnim učinkom sa linije penala 86 sekundi pre kraja. Kada je najbitnije zna se kome ide lopta u ruke - Jokić poentira preko Dončića za izjednačenje. Dončić promašuje šut sa poludistance, Denver ima napad za vođstvo na 40 sekundi pre kraja. Marej ubacuje trojku na 28.6 sekundi pre kraja. Nagetsi su na pragu senzacionalne pobede - 105:102. Ide trojka Dončića za izjednačenje. Denver ima napad za pobedu. Marej promašuje sa poludistance, sada Dalas ima 2.8 sekundi za pobedu. Irving daje koš levom rukom sa poludistance uz zvuk sirene! KRAJ Dalas je pobedio 107:105.

46. MINUT - Posle dva ubačena penala Portera, Marej u 45. minutu ubacuje svoju prvu trojku na večerašnjem meču. Brzo je Denver istopio dvocifren plus Dalasa - 100:96. Seriju Nagetsa 11:2 polovičnim učinkom sa penala prekida Dončić - 101:96. Kaldvel Poup poentira sa poludistance. Imao je Denver potencijalno napad za izjednačenje, ali Nagetsi nisu uspeli da upute šut ka košu za 24 sekunde. U završna dva minuta meča ulazi se s vođstvom Dalasa 101:98, posle promašaja Irvinga za dva.

44. MINUT - Poup ubacuje trojku i ekspresno vraća Nagetse na jednocifren minus 98:91. Imao je Denver napad na minus sedam, ali su Nagetsi promašili trojku posle čega u kontri zakucava Lajvli - 100:91.

42. MINUT - Prvi put na meču razlika je dvocifrena, Džons i Dončić kreiraju seriju Dalasa 7:0 za dosad maksimalnih 98:85. Važnu trojku za Denver ubacuje Porter, pošto su prethodno domaći prokockali napad na plus 13 - 98:88. 

40. MINUT - Dobro je odreagovao Denver na tajm auta Melouna, vezao četiri poena i prišao na minus pet (88:83), ali njihov napad trojkama odbijaju Irving i Dončić - 94:85.

38. MINUT - Vratio se Luka Dončić na parketu u četvrtoj deonici i već na startu ubacio dva penala. Gaford potom hvata novi ofanzivni skok i poentira za, večeras najvećih, plus devet - 88:79. Meloun traži tajm aut.

TREĆA ČETVRTINA

36. MINUT - Džekson vraća trojku, ali je Irving ušao u seriju. Sada poentira sa poludistance, a potom i iz prodora - 84:79. Na kraju treće četvrtine Dalas vodi protiv Denvera 84:79.

34. MINUT - Hardevej je polovičan sa linije penala, Braun u kontri zakucava i približava Denver na minus jedan - 77:76. Važnu trojku za domaće ubacuje Irving - 80:76, pred završna dva minuta treće deonice, pošto je prethodno Dončić odšetao u svlačionicu.

32. MINUT - Posle nekoliko promašaja na obe strane, u 31. minutu Gaford dolazi do poena u reketu i produžava seriju Dalasa na 9:0 za plus četiri - 74:70. Meloun traži tajm aut, posle kojeg Jokić konačno dolazi do lakih poena. Lajvli hvata dva uzastopna ofanzivna skoka i nagrađuje se poenima uz faul (promašio dodatno bacanje) - 76:72. Jokić postiže poene sa poludistance.

30. MINUT - Posle trojke Koldvela Poupa Denver se vraća na plus pet, a Kid traži novi tajm aut - 70:65, 29. minut. Dončić postiže svoje prve poene u nastavku meča, a potom trojku ubacuje Irving za novo ekspresno izjednačenje Mavsa - 70:70. Brza serija domaćih 7:0 i vođstvo Dalasa posle sjajnog zakucavanja Džounsa.

28. MINUT - Jokić postiže prve poene od prve četvrtine - 65:60, 27 minut. Kada god je Denver zapretio da se odlepi, košarkaši Dalasa imali su odgovor. Geford i Džons poravnavaju rezultat - 65:65. Gordon lakim poenima prekida mini seriju domaćih 4:0 - 67:65. 

26. MINUT - Vašington popravlja svoj promašaja za prve poene u nastavku meča. Denver vodi 61:60. Ne ide Jokića u šutu u dosadašnjem toku meča, ali je zato zabeležio petu asistenciju za poene Mareja. 

DRUGA ČETVRTINA

24. MINUT - Marej ubacuje dva penala za izjednačenje - 56:56. Posle poena Gordona i dva ubačena penala Dončića, Marej sa 2+1 donosi Denveru plus tri na kraju prvog poluvremena - 61:58. 

22. MINUT - Eksum postiže brzih šest poena za vođstvo Mavsa 54:53. Posle novog promašaja Jokića (2/10 iz igre) Eksum nije ni dobacio do koša posle šuta za tri poena. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Dalasa 56:54.

20. MINUT - Konačno malo magije Jokića večeras i zakucavanje Gordona. Na drugoj strani domaćina na minus jedan drži Eksum karaktersitičnim poenima iz prodora.

18. MINUT - Ponene su razmeili Nađi i Dončić - 41:40. Promašaj Mareja sa poludistance, trojkom za novi preokret pogađa Dončić. Braun uzavraća trojku, Denver vodi 44:43. Ide nova trojka Dončića, Mavi ponovo imaju plus dva - 46:44, 16, minut. Četvorostruka izmena Melouna i trojka Portera posle tajm auta - 47:46.

14. MINUT - Prve poene u nastavku meča postiže Gaford, a potom Hardi ubacuje dva penala za izjednačenje - 34:34, 13. minut. Dalas ponovo vodi posle poena Dončića sa poludistance, pošto je domaći tim prethodno imao tri ekstraposeda - 36:34.

PRVA ČETVRTINA

12. MINUT - Votson ubacuje novu trojku za goste, a na drugoj strani Lajvli još jednom "čupa obruč" zakuvavanjem - 30:24. Rastrčali su se Mavsi, posle promašaja Jokića za dva, Eksum poentira u kontri, posle čega Meloun traži tajm aut i dobija tehničku grešku zbog ulaska u teren i žestokog prostesta kod sudija zbog tretmana koji dosad ima Jokić. Tehničku je dobio i Džekson, a Kajri Irving ubacuje dva slobodna bacanja - 30:28. Marej poenima iz prodora prekida seriju Dalasa 6:0. Na kraju prve četvrtine Denver vodi 34:30. 

10. MINUT - Najbolji potez u dosadašnjem toku meča izveo je Porter maestralnim zakucavanjem. Posle poena Dončića, sa 2+1 odgovara Jokić - 24:18, 9. minut. Posle efektnog zakucavanja Lajvlija, trojku ubacuje Džekson - 27:20. Imao je Denver dva napada na plus sedam, nije ih iskoristio posle čega Lajvli stiže do novih lakih poena - 27:22. 

 

NFL šampion Patrik Mahoms u dvorani gleda okršaj Jokića i Dončića.

8. MINUT - U 7. minutu meča Jokić postiže prve poene iz igre večeras. Produžio je srpski as seriju Nagetsa na 8:0 za 16:12 i prvi tajm aut Dalasa na meču. Lajvli zakucava na asistenciju Ekzuma, ali na drugoj strani novu trojku ubacuje Porter - 19:14. Dončić ubacuje dva penala. 

6. MINUT - Mini seriju Portera 5:0 zakucavanjem prekida Gaford - 12:8. Marej prve poene na meču postiže sa linije penala, a potom Gordon vezuje četiri poena za prvo vođstvo Nagetsa večeras - 14:12.  

4. MINUT - Posle samo nešto više od dva minuta igre Majk Meloun je primoran da traži minut odmora, pošto je posle poena Portera sa poludistance, Dalas napravio ekspresnu mini seriju 5:0 i poveo 10:3. Porter ubacuje dva penala posle prvog mini odmora na meču. Sjajan je Porter na startu meča, posle osvojene lopte Jokića ubacio je i trojku - 10:8.

2. MINUT - Prve poene na meču ubacuje Dončić. Posle polovičnog učinka Jokića sa linije penala, Dončić ubacuje i prvu trojku na meču - 5:1.

19.39 - U prethodne tri utakmice slavio je Denver, s tim da je svaki put bio domaćin.

19.17 - Evo kako izgleda dolazak Jokića.

19.01 - Ovo će biti i duel Nikole Jokića i Luke Dončića.

19.00 - Inače, ovo je matine termin, odnosno meč počinje u 14.30 po vremenu u Dalasu.

18.54 - Denveru je ovo treće uzastopno gostovanje. U oba meča, protiv Majamija i San Antonija su pobedili. Kao i u tri prethodna meča. Tako da je ovo šansa da NBA šampion upiše šesti uzastopni trijumf.

18.50 - Utakmica počinje u 20.30 po srednjeevropskom vremenu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike