Posle drame Zvezde izgubila: Neshvatljiv pad crveno-belih!

14.03.2024

21:10

0

Izabranici Janisa Sferopulosa u triler završnici izgubili od Makabija sa 84:80

Posle drame Zvezde izgubila: Neshvatljiv pad crveno-belih!
Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i peti poraz zaredom u Evroligi. Crveno-beli su poraženi od Makabija sa 84:80 (17:21, 26:14, 22:14, 31:19) u 29. kolu ovog takmičenja.

Šteta, bila je Zvezda blizu trijumfa, čak je imala i plus 18 krajem prvog poluvremena, ali nisu uspeli da zadrže vođstvo, jer je Makabi zaigrao mnogo bolje u nastavku, smanjivao prednost.

Da bi do totalnog preokreta došlo u poslednjih deset minuta i na kraju stigli do važne pobede za  za plasman u TOP 8 Evrolige.

Činjenica je da su izabranici Janisa Sferopulosa bili lišeni petorice glavnih igrača, ali isto tako ostaje žal, što Zvezda nije uspela da prekine niz od četiri poraza u Evroligi.

Očigledno da crveno-beli nisu imali snage da igraju u visokom ritmu tokom čitavog meča, jer su bili dosta slabljeni, a pre svega to se moglo videti u poslednjoj četvrtini, koju su izgubili sa 31:19, što je na kraju i odlučilo pobednika.

Ruku na srce, košarkaši Zvezde su odigrali jednu hrabru utakmicu, parirali su odličnim gostima, pre svega to se moglo videti u prvih 20 minuta, kada su dominirali na parketu, svi su očekivali da je došao red i na pobedu u Evroligi, ali onda je došlo do pada, prouzrokovan iz gore navednog razloga i na kraju su morali da pruže ruku gostima iz Izraela.

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Jago sa 20 poena, Hanga sa 13, Smart sa 12 i Bolomboj sa 11 poena, dok su Makabi do trijumfa predvodili Kolons sa 22, Nebo sa 20 i Boldvin sa 14 koševa.  

BLOG UŽIVO:

40. minut - Kraj Zvezda izgubila od Makabija sa 83:80.

Problem za Jaga, povredio se brazilski košarkaš. Viđene su mučne scene u Areni. On je dobio udarac u glavu, i pao na parket. 

38. minut - Zvezda se vratila, postigla dve trojke i tako se približila Makabiju na minus dva (72:70). Čeka nas drama u Areni. 

36. minut - Katastrofalan period Zvezde, za četiri minuta dali su samo dva poena, dok je Makabi postigao 17. Ponovo neshvatljiv pad crveno - belih. Ovo je već zabrinjavajuće 

34. minut - Totalni preokret Makabija, iako je Zvezda imala i plus 16, klub iz Tel Aviva stigao do izjednačenja. Crveno - beli sve u težoj situaciji (63:63).

32. minut - Loš start crveno-belih u poslednjoj deonici. Makabi se približio na minus dva (61:59). Zvezda još nije postigla koš u ovom delu meča. Čeka nas uzbudljiva završnica. Gosti prave seriju 6:0

Počinje poslednja četvrtina:

30. minut - Bolje izdanje gostiju, ali Zvezda pred početak poslednje četvrtine ima plus 8 (61:53), ali nema dileme da nas čeka drama u Areni u narednih deset minuta.

28. minut - Izraelci se totalno vratili u igru i spustili na minus šest (59:53). Čeka nas velika borba u Areni u poslednjih deset minuta. 

26. minut - Vraća se Makabi, definitivno mnogo bolja igra gostiju u nastavku, crveno-beli u lošem ritmu, to je osetila publika, koja pokušava da podigne svoje ljubimca (57:49).

24. minut - Najvažnije da crveno-beli održavaju dvocifrenu prednost, i ne dozvole košarkašima Makabija da im se ne približe (54:39).

22. minut - Makabi je čvršće zaigrao u odbrani i odmahz su uspeli da smanje, ali i dalje Zvezda ima dvocifrenu prednost. Serija Makabija 6:0, trenutni rezultat je 47:39.

Početak drugog poluvremena:

 

20. minut - Fantastičnih prvih 20 minuta crveno-belih, jedno od najboljih ove sezone. I nije ni čudo što imaju plus 16 (47:31). Totalno su nadigrali goste iz Tel Aviva, a posebno se izdvojio Smart sa 12 poena, i Jago sa 11.  

18. minut - Kakva igra Zvezde, odlično prvo poluvreme, kontrolišu igru, kako u napadau, tako i u odbrani. Nije ni čudo što je tolika prednost crveno-belih (41:23).  

16. Fantastična Zvezda razbija Makabi, Arena gori, crveno-beli dominiraju i prednost sada iznosi plus 14 (38:24). Odlična igra domaćina u odbrani, a gosti u kontra ritmu. Ništa im ne polazi za rukom.

14. minut - Zvezda kontroliše rezultat u dosadašnjem delu utakmice, odlična igra u odbrani, ali veliki broj promašaj Makabija, što je prouzrkovalao da crveno-beli sada imaju dvocifrenu prednost (33:22). Izraelci gube konce, a Zvezda to koristi.

12. minut - Mnogo bolji početak druge deonice i ostvarili su do sada najveću razliku. Crveno-beli su na plus šest (26:20).

Počinje druga četvrtina:

10. minut - Vodi Zvezda 21:17. Bolji crveno - beli u prvoj četvrtini. Odlično pariraju, pre svega u odbrani, zaustavili su njihov igru dva na dva, i rezultat je odmah došao.

9. minut - Makabi stiže do prvog vođstva na utakmici i to pred kraj prve četvrtine (16:17). Odmah sledeći napad Zvezda postiže trojku koja im vraća prednost.

6. minut - Dosta izjednačena utakmica, crveno-beli su u vođstvu, ali Makabi ih prati u stopu. Nema dileme da nas očekuje zanimljiv nastavak meča (14:13).

 

 

4. minut - Period bolje igre gostiju iz Tel Aviva, totalno su se vratili u igru i prave seriju 6:0. Sada je nerešeno 9:9.

2. minut - Bolji početak Zvezde, iako su oslabljeni, crveno-beli su u vođstvu. Trenutno je 9:3. Hrabro su krenuli domaćini.

Kreće utakmica:

U polupraznoj dvorani crveno-beli dočekuju Makabi. 

Petorka Zvezde pred Makabi. Jago, Smart, Gidraitis, Mitrović, Bolomboj.

 

 

-  Branko Lazić i Nemanja Nedović nisu u timu za ovaj meč. Već od ranije nema Miloša Teodosića, duže vreme povređenog Nikole Topića, dok Trej Tompkins i dalje nije spreman da igra.

Trener Zvezde Janis Sferopulos navodi da je svaki susret izuzetno važan, iako je pozicija loša, odnosno minimalne su šanse da će se plasirati u plej-in.

- Igramo protiv snažnog tima, koji može da igra u sjajnom ofanzivnom ritmu. Znamo da moramo da budemo dobri u defanzivi. Imaju dosta igrača koji mogu da nam naprave problem i zato moramo da budemo generalno dobri na svakoj poziciji, individualno i kao tim, da zaustavimo njihovu napadačku igru. Moramo da budemo pametni u napadu, da budemo spremni da uradimo šta treba u odbrani. Moramo sve vreme da budemo koncentrisani, da čitamo njihovu igru i igramo na pravi način. Očekujem pomoć navijača - rekao je Sferopulos.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike