Već se predali: Zašto je Zvezda digla ruke od Evrolige - Delije traže pobede!

08.03.2024

13:29

0

Autor: Milan Nastić

Navijači crveno-belih žele da njihovi ljubimci ostvaraju trijumfe, bez obzira na to što su izgubili gotovo sve šanse za plej-in ovog takmičenja

Već se predali: Zašto je Zvezda digla ruke od Evrolige - Delije traže pobede!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Crvene zvezde definitivno su razočarali ove sezone u Evroligi.

Crveno-beli su gotovo izvesno izgubili sve šanse da se plasiraju u plej-in, a to znači da se nađu na devetom ili desetom mestu na kraju regularnog dela ovog takmičenja.

Meč u Monaku gde su ubedljivo poraženi od istoimene ekipe (98:80) najbolji je pokazatelj da su izabranici Janisa Sferopulosa digli ruke od Evrolige, iako je ostalo do kraja još šest kola.

Činjenica je da su crveno-beli skoro i matematički izvan prvih deset ekipa, ali to im ne daje za pravo da u utakmice ulaze samo da bi ih odigrali, to renome Zvezde ne dozvoljava, ali milionski navijači koji od svojih ljubimaca traže da u svaki meč idu sa pobedničkim ambicijama, što nije bio slučaj u nekoliko prethodnih okrašaja (Žalgiris, Bajern i sada Monako).  

Razlozi tako bledog izdanja crveno-belih ove sezone u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Evropi traži dublju analizu, ali moramo istaći da je ekipa na početku sezone gajila velika ambicije, toliko su išli daleko da se spominjao i fajnal-fora.

A, onda povratak u realnost, a on izgleda ovako, trenutno su na 16. mestu sa deset pobeda i 18 poraza, iza Zvezde su samo Alba i Asvel.

Hteli mi to da priznamo ili ne, ovo je veliko razočaranje za navijače i sam klub, koji su očekivali da ova sezona može da bude izuzetno uspešna, i da doguraju daleko u Evroligi, ali desilo se suprotno.

Profimedia/Juergen Engler nordphoto
 

Kad se na to doda, da su oni još posle poraza od Žalgirisa i Bajerna, već digli ruke od Evrolige, dovoljno govori da u redovima crveno-belih nešto ne funkcioniše.  

Da li je ovo i taktički potez stručnog štaba crveno-belih, predvođeni Janisom Sferopulosom, kako bi već sada počeli pripreme za završnicu AdmiralBet ABA lige i da što spremnije dočekekaju najverovatnije novo finale sa Partizanom, to će vreme pokazati.

Naravno, trebamo biti realni, cele sezone košarkaši Zvezde imaju probleme sa povredama, pre svega ključnih igrača, što je definitivno uticali na rezultate crveno-belih u Evroligi, ali isto tako stekao se utisak da su se mnogo ranije digli ruke od Evrolige, i da se kod igrača Zvezde ne vidi previše žara, bez obzira na to što neće izboriti plasman u plej-in. 

Naravno, treba istaći da sa povredama imaju probleme i sve ostale ekipe koje učestvuju u ovom takmičenju,

Izabranici Janisa Sferopulosa u naredna tri kola biće domaćini Makabiju, Panatinaikosu i Virtusu, a potom gostuju Real Madridu, dočekuju Olimpijakos i u poslednjem kolu idu na noge Anadolu Efesu.

Navijači Zvezde sigurno žele da njihovi košarkaši daju svoj maksimum, pobeđuju, bez obzira na to što gotovo nemaju nikakve šanse da se domognu naredne runde takmičenja u Evroligi.

Renome koji ima klub sa Malog Kalemegdana u evropskim okvirima traži od njih pobednički pristup, a naravno to žele i Delije, pre svega kada igraju u Areni.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike