Partizan u Italiju putuje silno motivisan i na krilima pobeda! Anđušić se nada da sada u Milanu neće biti neizvesno (VIDEO)

06.03.2024

13:33

0

Autor: P. K./ D. N.

Crno-beli vezali pobede u dva takmičenja u kojima imaju visoke ciljeve

Partizan u Italiju putuje silno motivisan i na krilima pobeda! Anđušić se nada da sada u Milanu neće biti neizvesno (VIDEO)
Copyright Printscreen/24sedamTV

Košarkaše Partizana u petak očekuje nova utakmica u Evroligi, samim tim nastavak borbe za plej-of. Ekipa Željka Obradovića će gostovati ekipi Olimpije koja ima lošiji učinak od crno-belih.

"Parni valjak" je trenutno sa učinkom 13-14 i na 11. je mestu. Italijani su u lošijem položaju, jer imaju 11-16. Duel u Italiji najavio je i Danilo Anđušić.

- Veoma iskusna ekipa, ali još ne znamo u kojem će sastavu da nastuupe jer su u poslednje vreme imali problema sa povredama. Ali bez obzira na to, ko igra, to su iskusni i kvalitetni igrači. Ove sezone igraju dosta promenljivo, ali pošto im je ova utakmica važna za priključak za plej-of, mislim da će da odigraju kvalitetno. Uz to su i domaćini i moramo da prikažemo našu najbolju igru, da bismo uspeli da dođemo do pobede - kazao je Anđušić prisetivši se jednog od prethodnih duela sa milanskim timom.

Pre 13 godina crno-beli su baš u Milanu pobedili sa 69:65, a Anđušić je ubacio osam poena. Tada je Partizan napravio neverovatnu seriju 17:0 i od "minus 13" (63:50) stigao je do plus četiri na 20 sekundi pre kraja. Kasnije i slavio u triler završnici.

- Pamtim, baš sam se danas setio toga. Tada je bilo rešeno na sedam-osam sekundi do kraja, nadam se da ćemo sada ranije da rešimo u svoju korist. Da ne strepimo do samog kraja.

Kako je priznao, atmosfera u timu je sada bolja.

- Atmosfera je super, naravno da je bolje kada se pobeđuje. Sve je drugačije i pozitivnije i nadam se da ćemo da nastavimo u tom ritmu.

Razlog su dve vezane pobede, prvo nad Anadolu Efesom, pa nad Cedevita Olimpijom. Posle serije loših rezultata usledile su dva važna (pomenuta) trijumfa. Protiv Cedevite je bilo i pada, ali je prednost ipak sačuvana do kraja.

Tako da je novinare zanimalo, šta se to promenilo u odnosu na tu seriju lošijih rezultata.

- Svima nam je prijala ova pauza, da se resetujemo da se vratimo motivisaniji. Promenilo se to što znamo da je svaka utakmica sada kao finale. I u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi, za drugo mesto, odnosno za plej-of. I iz tog razloga smo svi još više motivisaniji.

Spremni smo, imamo kvalitet i znam da imamo i taj timski duh. I to je bitno za dobre rezultate i opet kažem, pozitivnije je posle važnih pobeda, nego kada se gubi. Nadam se nastavku dobrih rezultata i igara. Posle toga će sve biti lakše.

Takođe, komentarisao je i svoj dobar učinak, iz prethodnih mečeva.

- Naravno da mi znači, zbog samopouzdanja. Na terenu radiš svoj posao najbolje što možeš, da pomogneš ekipi i to je najvažnije - zaključio je Anđušić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike