Partizan se hitno oglasio pred Milano: Molba i upozorenje za "grobare" pred ključne mečeve u sezoni!

05.03.2024

14:24

0

Autor: P.K.

Navijači crno-belih koji se spremaju put Italije bi trebalo da pročitaju molbu kluba

Partizan se hitno oglasio pred Milano: Molba i upozorenje za "grobare" pred ključne mečeve u sezoni!
Navijači Partizana u Areni - Copyright KK Partizan

Posle pobede nad Efesom u Evroligi, a onda i nad direktnim rivalom Cedevita Olimpijom u AdmiralBet ABA ligi, Partizan se sada sprema za ključne borbe u završnici ligaškog dela sezone.

Sledi gostovanje Olimpiji Milano, a klub se pred meč oglasio hitnim saopštenjem. Šampion Jadrana istakao je koliko mu znače navijači, ali je apelovao na sve koji će put Italije da se pridržavaju pravila i ne prave verbalne i fizičke ispade.

To su ove sezone već radili neodgovorni pojedinci, tako da se klub našao pod lupom Evrolige.

Partizan navodi da bi zbog toga mogao da ostane bez podrške u mečevima sa Albom i Barselnom.

Prenosimo vam saopštenje Partizana u celini:

- "Gde god ti da igraš tu su tvoji Grobari..."! Ovi stihovi, odzvanjaju u glavama svih koji su ikada obukli crno-beli dres i časno se za njega borili širom Evrope. Bez obzira na to da li je odlazak na gostovanje organizovan od strane Kluba ili ne, navijači Partizana su uvek pronalazili način da budu uz crno-beli tim i da ga podržavaju gde god da igra! Pozitivne emocije koje stižu sa tribina, oduvek su bile pokretačka snaga igrača na terenu, neretko i presudan faktor između pobede i poraza. Zahvalnost za ljubav, verovatno nikada neće biti na pravi način iskazana rečima, jer toliko puta opisivan odnos je jako teško prevodiv za one koji nisu bili privilegovani da ga osete.

Ipak, snažne emocije su često put ka nečemu što može naneti štetu. I ove sezone, na nekoliko utakmica odigranih u inostranstvu, događali su se izolovani incidenti, počinjeni od strane neodgovornih pojedinaca. Zbog toga, KK Partizan se nalazi pod lupom Evrolige, i svaki naredni izgred može doneti zabranu ulaska u dvoranu za navijače crno-belih na gostujućim terenima. Na ovaj način, tim Partizana bi mogao ostati uskraćen za podršku u odsudnim bitkama za plasman u narednu rundu takmičenja protiv Barselone ili Albe.

Zbog toga, ali i zbog želje da se o navijačima Partizana priča samo u superlativima, Klub apeluje na svest svih ljudi koji su kupili ulaznice za utakmicu Olimpija Milano – Partizan i koji će se u petak, osmog marta, naći u milanskoj dvorani Forum. Veoma je važno pridržavati se instrukcija lokalnih snaga bezbednosti, uz sportsko i viteško navijanje, bez ikakvog verbalnog ili fizičkog ispada. Takođe, Partizan poziva sve navijače da u dvoranu ne dolaze bez ulaznica i da u slučaju da ne poseduju ulaznice, ne pokušavaju da pronađu bilo kakve alternativne načine za prisustvo na utakmici.

Kao što ste bili nebrojeno puta do sada, budite nam dodatna snaga u jednoj od najvažnijih utakmica sezone! Zajedno do pobede! – piše u saopštenju crno-belih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike