Ledej je ponovo onaj stari: Samo ratnički mentalitet!

01.03.2024

00:28

0

Autor: A. Š.

Iskusni američki krilni centar bio je, uz Aleksu Avramovića, najzaslužniji za pobedu protiv Anadolu Efesa

Ledej je ponovo onaj stari: Samo ratnički mentalitet!
Zek Ledej na meču sa Anadolu Efesom - Copyright MN Press

Dugo je Zek Ledej tražio prepoznatljivu formu i ritam ove sezone. Neretko je u tom traženju trpeo i rezultat izabranika Željka Obradovića koji je iskusnog krilnog centra „muški“ istrpeo i sada počeo da ubira plodove toga.

Još u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde moglo je da se primeti kako se Ledej vraća u svoj napadački mod, a večeras je u pobedi protiv Anadolu Efesa potvrdio da je veliki krizni period iza njega.

- Samo ratnički mentalitet. Uradiću sve da pomognem svom timu. Nisam savršen, ali pokušaću da pružim što više mogu i uradim sve što je u mojoj moći kako bi ekipa pobedila - izjavio je Ledej posle meča sa nekadašnjim dvostrukim uzastopnim prvakom Evrope.

Odigrao je Ledej protiv Efesa utakmicu bez sekunde provedene van parketa, ali će izuzetno značajna pobeda i njegova sjajna rola sigurno ubrzati period oporavka.

- Radimo rutinu pre utakmice i radite proces oporavka posle nje. Uvek sam igrao mnogo minuta tokom karijere. Trudim se samo da radim šta je do mene i ne pravim greške. Moramo da nastavimo da igramo, to je naš posao. Da stanemo jedan uz drugog i radimo šta moramo – kazao je Ledej, pa se kratko osvrnuo na sam meč.

- Gurali smo loptu. Jednom kada smo lako otvorili tranziciju došli smo do 100 poena. Pravili smo greške, ali smo ostali zajedno, to je najbitnija stvar. To je vrlo važno za naš tim.

Na kraju se novopečeni reprezentativac Azerbejdžana osvrnuo i na sjajan doček koji su Grobari priredili Željku Obradoviću.

- Stvarno nas trenira sa puno strasti i želje i mi se trudimo da mu uzvratimo istom merom – istakao je Zek Ledej.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike