Džikić ne traži alibi posle Srbije, veruje u plasman Gruzije na EP! Imamo skor 0-2, ali ja neću odustati!

26.02.2024

22:22

0

Srpski strateg priznao da njegova selekcija nije počela kvalifikacije za Evrobasket onako kako su priželjkivali

Džikić ne traži alibi posle Srbije, veruje u plasman Gruzije na EP! Imamo skor 0-2, ali ja neću odustati!
Aleksandar Džikić - Copyright Fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Gruzije Aleksandar Džikić rekao je posle poraza od Srbije (63:76) da uprkos dva neuspeha na startu kvalifikacija on i njegova ekipa neće odustati od plasmana na Evropsko prvenstvo 2025. godine.

- Nalazimo se na skoru 0-2 i nećemo odustati. Barem ja neću odustati. Situacija je teška jer nismo započeli kvalifikacije kako smo želeli - rekao je Džikić na konferenciji za medije.

Plasman na Evrobasket iz grupe G obezbediće dve najboljeplasirane selekcije ne računajući Finsku koja već ima obezbeđeno učešće kao jedan od domaćina takmičenja.

- Želeo bih da se zahvalim Cincadzeu koji se na ovoj utakmici oprostio od reprezentacije. Nismo mu pomogli dovoljno da ova utakmica bude još posebnija. Zahvalan sam Savezu i klubovima koji su dozvolili igračima da dođu na pripreme i pruže mi šansu da upoznam igrače i razumem ovaj novi tim. Neću reći ništa više od toga jer ne tražim alibije, to prosto nije moj stil - dodao je srpski stručnjak.

Džikić je istakao da su njegovi igrači imali trenutke kad su igrali dobro, ali i periode meča u kojima su neki igrači iskazali ozbiljan nedostatak koncentracije.

- To mi se nije svidelo. Trud je tu, ali to nije dovoljno ako želite da pobedite bolje timove od vas - zaključio je Džikić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike