Pešić iz Tbilisija najavio Olimpijske igre: Siguran sam da će ove pobede biti velika motivacija za sve!

26.02.2024

20:51

0

Autor: A. Š.

Selektor Orlova bio je zadovoljan posle uspešnog starta kvalifikacija za Evrobasket

Pešić iz Tbilisija najavio Olimpijske igre: Siguran sam da će ove pobede biti velika motivacija za sve!
Svetislav Pešić - Copyright Fiba.basketball

Pešićevi Orlovi na maksimalan način otvorili su FIBA prozore u kvalifikacijama za Evrobasket. Mitrović i drugovi uspešno su preskočili prve dve prepreke u grupi, pošto su posle Finske prošlog petka u Beogradu, večeras u Tbilisiju pobedili Gruziju 76:63.

- Vrlo bitna pobeda za nas. Kao što je i Vanja rekao, odbrana je bila dobra. Uradili smo dobra posao, pre svega na njihovom plejmejkeru, ali i na Šengeliji. Možete da vidite statistiku. Postigli su 20 poena u tranziciji. Bili smo u poziciji da igramo odbranu i pomažemo jedni drugima – kazao je selektor Orlova Svetislav Pešić na konferenciji za medije posle meča.

Pohvalno je trofejni strateg govorio o selekciji Gruzije, pre nego što je prokomentarisao činjenicu da je Srbija u ovaj kvalifikacioni ciklus ušla kao vicešampion sveta.

- Ovo nije novo za nas. U većini mečeva to nije bitno. Moramo da budemo spremni da shvatimo svoju poziciju. To nam znači da mi budemo više motivisani, posebno jer nas očekuju u Olimpijske igre. Igrači žele da pokažu da su spremni. Siguran sam da će ove dve pobede biti velika motivacija za sve da daju svoj maksimum, da igraju dobro, da treniraju i da se pripreme za sledeći izazov, a to su Olimpijske igre – kazao je Pešić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike