Mijailović jasan: Partizan će glasati u svom interesu, Dubai ne ugrožava naše mesto u Evroligi

23.02.2024

14:14

0

Predsednik crno-belih poziva, međutim, da stvari idu svojim tokom, da se liga prvo transformiše

Mijailović jasan: Partizan će glasati u svom interesu, Dubai ne ugrožava naše mesto u Evroligi
Ostoja Mijailović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Poprilično jako je odjeknula vest da klub iz Dubaija dolazi u Evroligu i AdmiralBet ABA ligu. Jasno je da sa njim dolazi i ogromna količina novca i velika materijalna korist za sve, ali su se tu pojavile i druge brige – broj učesnika u Evroligi i kako će se to odraziti na srpske klubove.

Ono što se zna jeste da će abaligaši u martu glasati o priključenju novog člana, a ono o čemu se glasno šuška, jeste da taj klub neće odmah u Evroligu, već u Evrokup dok se ne stabilizuje, pošto će krenuti od nule.

Šta mogu da očekuju navijači Partizana i imaju li razloga da brinu za svoje mesto u Evroligi. Pitali smo o tome predsednika crno-belih Ostoju Mijailovića posle ceremonije u Sava Centru povodom Sportskih igara mladih.

- Mi smo imali radni sastanak, upoznati smo sa predlogom i u martu treba da glasamo. Partizan će, naravno, glasati u interesu lige, ali pre svega u svom interesu. Ono što je važnije jeste da prvo obavimo transformaciju lige, jer bez toga ništa od ovoga nema smisla. To je prva i osnovna stvar.

Govorite o transformaciji u "d.o.o."?

- Da, tako je.

Navijači se brinu, dolazi Dubai, dolazi mnogo novca sa njim, novac svi vole, da li je ugroženo mesto Partizana u Evroligi?

- Ne. Nije uopšte i ne treba niko da brine oko toga. Dubai kupuje licencu koja nije takmičarska u tom smislu, oni neće imati prohodnost ka Evroligi iza ABA lige. Ja pretpostavljam da se oni interesuju za višegodišnji vajld kard.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike