Mornar ima MVP-a u februaru! Zahvaljujući njemu Barani su pronašli samopouzdanje i energiju

22.02.2024

15:01

0

Autor: P.K.

Apsolutno veruje u opstanak u eliti, posebno je zahvalan treneru

Mornar ima MVP-a u februaru! Zahvaljujući njemu Barani su pronašli samopouzdanje i energiju
Markus Veders - Copyright AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic

Imamo novog MVP-a meseca u AdmiralBet ABA ligi, a to je Markus Veders iz Mornara!

Markus Veders je tokom celog meseca februara dokazao svoju dominaciju na terenima AdmiralBet ABA lige gde god da se pojavio. A pored činjenice da je mesec završio na samom vrhu statističke kategorije valorizacije, zaslužio je nagradu svojim doprinosom uspehu tima - Mornar je pobedio u polovini svojih utakmica odigranih u februaru.

Zvezda tima iz Topolice je u proseku postizala 25,5 poena, 9 skokova, 2,5 asistencija i valorizaciju 31 tokom utakmica Mornara u februaru.

- Za mene je samo bitno da budem što dosledniji. Znam koji je moj posao, a to je da izađem tamo i uradim sve najbolje što mogu. Uvek sam bio ponosan na to što sam tip igrača koji se pojavljuje iz noći u noć. Mnogo napornog rada me je dovelo do ovoga.

Ispostavilo se da je glavni trener barskog tima, Mihailo Pavićević mnogo pomogao Markusu tako što mu je omogućio da bude najbolji na način na koji može.

- Iskreno, imam puno poštovanja prema treneru kao što je Mihailo Pavićević. Dozvolio mi je da igram svoju igru i budem svoj, ali je strog tip. Ima puno strasti prema igri i stvarno me tera da se nikad ne zadovoljim u igrama. Bilo je apsolutno zadovoljstvo igrati za njega - rekao je MVP februara.

Čini se da Mornar od Nove godine podiže nivo igre, a Markus Veders veruje da je tim jednostavno pronašao novu energiju i samopouzdanje, koji su nedostajali na početku sezone:

- Mislim da je ključna razlika bila promena u sastavu. Momci su od tada pronašli novu energiju i bili smo veoma motivisani da okrenemo stvari s obzirom na to gde se nalazimo na tabeli. Takođe verujem da su nove akvizicije dodale mnogo više samopouzdanja timu.

Amerikanac u redovima Mornara veruje da njegov tim definitivno može da izbegne ispadanje:

- Vidim ovaj tim u AdmiralBet ABA ligi. Guraćemo ove poslednje utakmice koliko god možemo jer naš život zavisi od ovoga. Verujem da ćete videti drugačiji tim na svakoj utakmici i samo ćemo nastaviti da budemo sve bolji i bolji.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike