Čović otkrio koliko je Zvezda isplatila Nejpira i izbore Ivanovića u prelaznom roku: Bjelica pre Monekea, Tobi ispred Dejvisa!

21.02.2024

22:28

0

Autor: A. Š.

Prvi čovek srpskog šampiona ispričao je i kako je Mateuš Ponjitka bio nadomak crveno-belih, da bi potom završio u Partizanu

Čović otkrio koliko je Zvezda isplatila Nejpira i izbore Ivanovića u prelaznom roku: Bjelica pre Monekea, Tobi ispred Dejvisa!
Nebojša Čović i Duško Ivanović - Copyright MN Press

Mnogo je bure i ovog leta bila oko Crvene zvezde. Ekspresno odrađen prelazni rok i nekoliko, na evroligaškom nivou, atraktivnih pojačanja kod navijača srpskog šampiona probudili maštanja o plasmanu u plej-of elitnog takmičenja.

Ipak, sezona nije počela onako kako su se na Malom Kalemegdanu nadali pa je ubrzo došlo do rastanka sa trenerom Duškom Ivanovićem, a malo posle toga i sa najzvučnijim pojačanjem Šabazom Nejpirom.

Boravak iskusnog američkog plejmejkera, ali i njegov odlazak iz Zvezde, izazvali su mnogo polemika u javnosti nakolonjenoj crveno-belim bojama, pa s toga i ne čudi što je upravo ta tema bila jedna od najzanimljivijih tokom gostovanja Nebojše Čovića u podkastu „Luka i Kuzma“.

- Sa Šabazom je potpisan ugovor u vrednosti od dva miliona i 100 hiljada dolara. Isplatili smo mu tri plate, dok četvrtu i petu dajemo u pet rata. To ukupno dolazi do milion i 50 hiljada dolara. Istu toliku cifru će isplatiti i Olimpija Milano, samo je lukavi Mesina dao izjavu kakvu je dao pa se Srbin glođe – rekao je prvi čovek Crvene zvezde, otkrivši da je budžet kluba veći za oko 20 procenata u odnosu na prošlu sezonu.

- Naš budžet za igrače ove sezone sa stručnim štabom je oko 12 miliona evra. Kada na to dodate putovanja i ostale stvari, ide na 15 miliona.

Vratio se Čović potom na priču o Nejpiru, pa kroz dozu ironije istakao da mu „izgleda i u Milanu nedostaje porodica“, s obzirom na igre koje pruža po povratku u Olimpiju.

- Teodosić i Nedović su ga potpuno prihvatili, pomagali mu. Bilo je vrlo malo pomaka, skoro nikakvog kod njega. Imao je samo jedan razgovor sa mnom, a sa trenerima je pričao i uvek isticao da se trudi i da će se uklopiti. Najavljivao je da će biti bolji, ali nikako nije postajao bolji.

Dotakavši se prelaznog roka prvi čovek srpskog prvaka je naglasio da je svaki dolazak prošlog leta aminovao Duško Ivanović, otkrivši i da je za crveno-bele na tržištu bilo još nekih interesantnih opcija.

- Trener je na kraju taj koji bira. Dušku Ivanoviću je rečeno kada je dolazio u Zvezdu da je Miloš Teodosić opcija za Zvezdu naredne sezone. Da je rekao ne mora, bilo bi ne mora. Bjelica je naravno izbor Duška Ivanovića. On je birao Bjelicu, a nije birao onog iz Baskonije... Monekea. Pa je izabrao Majka Tobija, a nije Brendona Dejvisa.

Potvrdio je Čović i letošnje kuloarske priče o načelnom dogovoru Mateuša Ponjitke i Crvene zvezde, pre nego što je Poljak završio u Partizanu.

- Ivanović je prvi pričao sa Ponjitkom. Sve je dogovorio sa njim osim finansijskim elemenata. Onda se dogodilo to da nekoliko dana nije mogao da stupi u kontakt sa njim. Desilo se to da je otišao u Partizan iako je pričao da jedva čeka da dođe kod nas i igra za Ivanovića. Verovatno je isto to pričao i treneru Partizana - dodao je Nebojša Čović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike