Jokićev veliki rođendanski intervju: Živim život bez lekcija, porodica i konji mi pomažu!

20.02.2024

12:51

0

Autor: A. S.

A priznao je i da bi Denver ponovo birao

Jokićev veliki rođendanski intervju: Živim život bez lekcija, porodica i konji mi pomažu!
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je na Ol star vikendu u Indijanapolisu privukao veliku pažnju, a nakon meča u noći između nedelje i ponedeljka, je proslavio 29. rođendan.

A između meča i vremena sa porodicom, Jokić je dao veliki intervju za "Altitud Sport". On je sa novinarkom Kejt Vindž razgovarao na razne i brojne teme, od rođenadana, preko konja, do porodice.

Na početku razgovora, govorio je o Ol star vikendu i onome što mu predstavlja.

- Mislim da je to samo provođenje vremena sa momcima i biti oko najboljih igrača na svetu. Mislim da je to verovatno najbolja stvar ovog vikenda - rekao je Jokić na početku razgovora, pa se dotakao sumnje kada je dolazio u Ameriku, da li će uspeti u NBA ligi:

Šta je naučio o sebi?

- Još uvek nemam vremena za razmišljanje. Stvarno sam pokušavao, šta sam naučio o sebi? Ne želim zvučati kao guru. Možeš učiniti sve. Šta god ti je u mislima, jednostavno trebaš... Ne znam. Nemam tu misao u glavi. Ali stvar koju sam naučio o sebi je... Ne znam. Za mene je teško.

- Oh da, naravno. I dalje mislim da možda neću uspeti, ali šalim se. Ali da, znajući svoju istoriju, znajući svoj put, mislim da je to zaista neki jedinstven put i jedinstven način da dođeš do NBA lige. Došao sam ovde da bih, bukvalno, trenirao. Tada sam bio peti ili šesti veliki igrač. Tako da je to bilo lep način da se nagradiš s tom Ol-star utakmicom, ako to ima smisla. Tog trenutka se sećam, bio je to zaista privilegovan trenutak. Mislim da čak i sada predstavljam Denver Nagetse i svoj rodni grad, svoju porodicu. I zato se trudim da se zabavim.

Ali sada, nakon brojnih uspešnih sezona i osvojene šampionske titule, pogled na definiciju uspeha, sigurno je drugačiji.

- Mislim da je u ovom trenutku šampionski pehar verovatno vrhunac. Jednostavno se trudiš da ne padneš. Samo pokušavaš da ne padneš na tom nekom početku. Želiš da budeš tamo i možda da pronađeš neki novi vrh planine. Videćemo. Naravno, novi šampionski naslov će nas sve podići kao grupu, kao tim. Ali mislim da se jednostavno svakodnevno pobedjuju utakmice i, kao što sam rekao, živeti pobeđivanje je stil života i taj stil ne prihvata poraz, rekao bih to.

Igrači u NBA ligi tokom sezone imaju veliki broj utakmica, naročito ukoliko igraju za šampionske sastave, pa imaju i susrete u plej-ofu. Sve to prebroditi je prilično mentalno teško, naročito kada često putujete, a porodica ostaje kod kuće.

Da bira ponovo, ne bi menjao Denver

- Ne, mislim da sam razgovarao sa nekim pre nedelju ili dve, da mogu sada da biram neki tim, sigurno bih izabrao Denver Nagetse. Samo zato što mislim da je priča neverovatna, to je tako jedinstveno i mislim da ne bih izabrao nijedan drugi tim. Samo mislim da je veće od košarke. Mislim da je to nešto za šta, naravno, zahvalan sam košarci i svemu tome. Košarka nam je pružila neverovatan život. Živimo u sjajnom gradu i sve to, ali porodica je nešto poput sidra i drži nas sve zajedno.

- Mislim da mi tu dosta pomaže porodica, jer je moj konj danas pobedio, ako neko želi da zna. U Rimu. Da, moj konj je bio dobar. Takve stvari, znate. Onda ne razmišljam o košarci tokom celog dana, razgovaram sa prijateljem ovde, zatim razgovaram sa prijateljem u Srbiji o trci takođe. A onda provodim vreme sa porodicom, imamo nekoliko dece koja trče oko nas i drže nas zauzetima i zabavljaju nas. Ponekad moramo i mi zabaviti njih, znate, tako da, reći ću da su to moja porodica i moji konji - rekao je Jokić.

U ponedeljak je napunio 29 godina, što je iskoristio za šalu.

- Uh, 29, prijatelju, misliš da je to samo broj, ali nije. Zašto nije? Ne znam. Mislim da kada napuniš 30 godina više nisi mlad, tako da se ne radujem. Ne želim biti kao Markus, pogledajte ga - našalio se Nikola i otkrio koja je to najbolja lekcija koju je naučio prethodne godine:

- Lekcija? Mrzim to jer ne volim svoj rođendan. Ne sviđa mi se. Mislim, profesionalno gledano, mislim da je to moralo biti prvenstvo. Znam da to nije ove godine, ali to je bilo zapravo prošle godine.. Bilo je smešno za mene. Znaš, nešto što smo napravili istoriju, prvi put ikada. To je nešto za šta ćemo biti upamćeni. Stavili smo naša imena u neko nasleđe. Mislim da je to nešto zaista jedinstveno. A lekcije koje sam naučio... To je teško pitanje za mene. Šta znam o sebi i lekcije koje sam naučio. Možda ne učim lekcije. Samo živim svoj život bez lekcija. Osećam se tako. Sviđa mi se.

Na kraju razgovora, otkrio je i da nema velike želje za 29. rođendan.

- Nemam velike ciljeve i velike snove. Želim male, kao što je moja porodica zdrava. Da moji konji pobede trke, neki mali uspesi. Ne treba mi ništa veliko i sjajno. Tako sam srećan s malim pobedama - zaključio je Nikola Jokić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike