Miloš je veliki zvezdaš, jasno je koliko mu znači trofej! Mitrović otkrio da kod njega i saigrača glad za pobedama ne jenjava!

18.02.2024

07:29

0

Autor: A. S.

Prvi trofej u sezoni daje dodatni vetar u leđa

Miloš je veliki zvezdaš, jasno je koliko mu znači trofej! Mitrović otkrio da kod njega i saigrača glad za pobedama ne jenjava!
Luka Mitrović 24sedam - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su četvrti trofej u nizu u Kupu Radivoja Koraća, a ovog puta su u finalu bili bolji od Partizana sa 85:79.

Bili su šampioni zadovoljni posle trijumfa, o čemu je govorio i Luka Mitrović nakon meča.

- Jako težak i zahtevan meč. Derbi, plus finale, borba za trofej. Bila je to ulična borba. Obe ekipe su dale sve što su imale. Mi smo imali dovoljno strpljenja, iskustva. Ipak, dosta igrača zna kako da igra ovakve mečeve i zna kako se osvajaju trofeji, i to je definitivno donelo pobedu - rekao je Mitrović i dodao:

- Sigruno će biti veliki vetar u leđa ekipi, jer ipak trofej je trofej. Kada ga osvojite protiv "večitog rivala" dobija još više na značaju. Moram da kažem da će nam dobro doći ova pauza posle Kupa jer je potrošnja bila velika. Mislim na "roster" u kojem smo igrali, jer smo bili bez tri igrača. Drago mi je što smo i u tim, drugačijim uslovima uspeli da zabeležimo trofej. Da li će preokrenuti sezonu ili neće, naše ambicije bi ostale iste do kraja sezone kako god se ovaj meč završio.

Crveno-beli su na ovom turniru u finalu imali i ogromnu pomoć iskusnog Miloša Teodosića, koji je povukao u momentima kada se lomilo.

- Miloš je veliki zvezdaš, dugo ga nisam video da pokazuje emocije na terenu, što se vidi i sa strane. Jasno je koliko mu znači osvajanje trofeja sa Crvenom zvezdom. Imati ga za saigrača i pored sebe zaista je neprocenjivo. Toliko sam miran na parketu kad je pored mene, nisam imao dileme da će pronalaziti najbolja rešenja i da će nas voditi do pobede.

Ako je po nečemu poznat turnir u Nišu, ali i voljen, to je atmosfera.

- Atmosfera je bila fenomenalna, bez ikakvih incidenata. Obe ekipe su dale sve od sebe. Obe ekipe su se ponašale fer i sportski i zaista je bilo lepo igrati. Samo da je bilo manje zagušljivo, ali mnogo tražimo - istakao je Luka, i dodao da za slavlje vremena nema:

- Neće ga ni biti. Samo u svlačionici i u autobusu. Dosta igrača ide sa reprezentacijom i moramo da požurimo da bismo stigli na avione. Veliki podsticaj za nas. Glad i ambicija sigurno ne jenjavaju nakon osvajanja ovog prvog trofeja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike