Partizan bez velikog aduta u finalu Kupa! Obradović priznao ko sigurno ne igra protiv Zvezde, pa otkrio dve velike želje!

17.02.2024

00:06

0

Autor: A. Š.

Trener crno-belih imao je i važnu poruku za navijače kluba iz Humske uoči subotnjeg derbija za „Žućkovu levicu“

Partizan bez velikog aduta u finalu Kupa! Obradović priznao ko sigurno ne igra protiv Zvezde, pa otkrio dve velike želje!
Željko Obradović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ono što je bilo viđeno čim je završen žreb za završni turnir Kupa Radivoja Koraća, u petak uveče je dobilo i zvaničnu potvrdu – za „Žućkovu levicu“ boriće se Partizan i Crvena zvezda (subota, 21.00, TV Arena sport Premium1).

Crno-beli su večeras u polufinalu masovnijeg takmičenja u niškom „Čairu“ savladali Vojvodinu, a posle meča trener Valjka Željko Obradović otkrio je da će njegov tim u meču za trofej sigurno biti oslabljen.

- Alen Smailagić je imao problema i temperaturu. Ne postoji šansa da sutra zaigra – rekao je Obradović, pa se osvrnuo na odlučujući meč.

- Ono što je moja želja je da rasteretim ekipu. Da motivacija bude na nivou, ali da se kontrolišu emocije. Videćemo koliko ćemo uspeti. Kako god da se završi, sezona se nastavlja. Zna se gde smo, šta smo i šta trebamo da uradimo u nastavku ostalih takmičenja. Imamo najveće ambicije.

Najtrofejniji trener Evrope priznao je da ima još jednu veliku želju uoči petog ovosezonskog meča sa najvećim rivalom.

- Kada sam promovisan u trenera Partizana zahtevao sam fer-plej i da se priča o košarci. Voleo bih da tako bude i sutra. Apelujem na sve, a pre svega navijače Partizana da se ponašaju sportski i da se niko ne vređa. Mi jesmo rivali, ali i sportski prijatelji. Nek pobedi ko pobedi, ali da se tu završi. Sećam se da su nekada navijači svi zajedno pevali 'Marš na drinu', voleo bih da tako bude i u subotu uveče - naglasio je Željko Obradović, pa se osvrnuo na sam meč sa Vojvodinom.

- Upozorio sam igrače da igramo protiv iskusne ekipe. Podatak da su nešto stariji u proseku godina nije bitan, ali da se skrene pažnja igračima da igraju protiv igrača poput Kaningema koji je poznat i drugih koji su igrali i u ABA ligi. Čestitao bih Vojvodini na svemu što su uradili, vidi se da moj mladi kolega radi izuzetan posao. Igraju veoma agresivno, pametno, imaju jasne ideje uvek šta žele da igraju i večeras su odigrali prilično dobru utakmicu. Zadovoljan sam što smo dobili sve četiri četvrtine i tome treba da stremimo. Ta konstantnost u igri je nešto što je veoma važno. Možda je i prevelik rezultat, ali čestitke mojim igračima na odigranoj utakmici za koju smo znali da će biti čvrsta i teška i plasmanom u finale.

Izuzetno pohvalno je trofejni stručnjak govorio o večerašnjem rivalu, možda i potencijalnom protivniku na Jadranu od naredne sezone.

- To su igrači koji su već igrali ABA ligu i nema dileme da imaju kvalitet i želim im sve najbolje, da se vrate u regionalno takmičenje. Ne sumnjam da imaju tu ambiciju, pokazuju da im je to želja. Niko ništa nije napravio ako nema ambiciju, tako treba. Poređenja su uvek dobra, ali ovo je utakmica dan za danom i to nije lako igračima. Kup je takvo takmičenje da je motivacija veoma važna i da onaj ko izađe igra sa maksimalnom motivacijom i ima veće šanse da pobedi. Kada uzmete po Evropi, vidite koliko ima iznenađenja. To je Kup i upravo je zato zanimljv kao takmičenje svima. Svi imaju šanse i pravo na najveću moguću ambiciju - kazao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike