Partizan zakazao derbi u finalu Kupa! Ledej slomio Lale!

16.02.2024

23:05

0

Autor: A. Š.

U Čairu se igralo drugo polufinale Kupa Radivoja Koraća

Partizan zakazao derbi u finalu Kupa! Ledej slomio Lale!
Aleksa Avramović i Zek Ledej - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U borbi za prvi nacionalni trofej u sezoni gledaćemo dva najveća srpska kluba - Partizan i Crvenu zvezdu (subota, 21.00, TV Arena sport Premium1). Kada je žreb za završnicu Kupa Radivoja Koraća razdvojio večite rivale u dva kostura bilo je jasno da bi trebalo da se dogodi prvorazredna senzacija pa da o vlasniku "Žućkove levice" ne odlučuje derbi koji bi, sudeći po onome što smo videli u četiri ovosezonska, trebalo da bude spektakularan.

Pošto je je trostruki uzastopni osvajač Kupa Crvena zvezda odradila svoj deo posla u prvom polufinalu protiv Čačka 94, Partizan je do same završnice masovnijeg takmičenja stigao nešto teže, što je i moglo da se očekuje s obzirom na izdanje koje su košarkaši Vojvodine prikazali u četvrtfinalnom okršaju protiv Mege.

Partizan - Vojvodina - 80:67.

Po svemu što su Novosađani prikazali u mečevima Kupa protiv favorizovanih abaligaša apsolutno je jasno da je klub došao do nivoa potrebnog za učešće u elitnom rangu regionalnog takmičenja. Da li će se tamo i naći naredne sezone ne zavisi samo od njih, ali njihovo večerašnje izdanje protiv Valjka ni po čemu se nije razlikovalo od onih s kojima se crno-beli uglavnom susreću na Jadranu.

S druge strane, Partizan je dugo tražio način da prelomi upornog rivala. Tek u završnici prvog poluvremena, u kojem je Džejms Naneli uspevao da je održi u kakvom takvom plusu, ekipa Željka Obradovića je uspela da se nešto osetnije odlepi od Novosađana, koji se nisu predavali ni kada je Frenk Kaminski gotovo sam poveo crno-bele do, u tom trenutku najvećih, plus 12 (60:48, 28. minut).

Po ko zna koji put ove sezone košarkašima Partizana se dogodilo da sami sebi zakomplikuju život posle velikog vođstva. Do 34. minuta Vojvodina je uspela da se vrati na posed zaostatka (66:63), ali se onda, gotovo ni od kuda, pojavio Zek Ledej i na svoju energiju na obe strane terena izveo Valjak u bezbednu zonu i uveo ga u rutinski finiš meča.

VOJVODINA: Kaninghem 17, Banjac 4, Nedeljković 1, Ljubičić 3, Rakićević 9, Zagrađanin, Bumbić, Savić 4, Nikolić 10, Ašćerić 10, Džonson 3, Vučetić 6.

PARTIZAN: Vukčević 2, Ledej 13, Avramović 2, Koprivica 4, Panter 7, Jaramaz 6, Naneli 15, Trifunović 8, Anđušić, Doužer 8, Kaminski 15.

BLOG UŽIVO

KRAJ! Partizna je pobedio Vojvodinu 80:67. U finalu Kupa u subotu gledaćemo večiti derbi!

38. MINUT - Ledej krade loptu Novosađanima i u kontri poentira, a posle nove izgubljene lopte Vojvodine Kaminski poenima uz faul (promašeno dodatno bacanje) širom otvara Partizanu vrata finala Kupa Radivoja Koraća - 78:65, 37. minut. U završna dva minuta utakmice ulazi se s vođstvom Partizana 78:65.

36. MINUT - Posle tajm auta Obradovića Kaminski prekida seriju rivala, koji posle faula nad Panterom za dva bacanja dobija i tehničku grešku. Kapiten Partizana je ubacio dva od tri penala - 70:63. Na polovini četvrte deonice, posle dva ubačena bacanja Kaninghema Partizan vodi protiv Vojvodine 70:65. Ledej je Partizanov iks faktor na polovini četvrte deonice. Prvo je rampom na pokušaju zakucavanja rivala u kontri "ispravio" grešku Pantera, a potom se izborio i za nesportski faul. Ubacio je iskusni Amerikanac oba bacanja, ali je potom promašio trojku - 74:65.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

34. MINUT - Trifunović sa dva ubačena penala prekida mini nalet "lala" - 64:56. Ašćerić ubacuje važnu trojku za Novosađane, a na drugoj strani Doužer pogađa dva bacanja - 66:59. Još jednom ove sezone su košarkaši Partizana usporili pre vremena, što večeras Novosađani kažnjavaju i serijom 7:0 prilaze na "samo" minus tri na isteku 34. minuta - 66:63.

32. MINUT - Četvrta deonica otvorena je promašajem Pantera sa poludistance i poenima Kaninghema na drugoj strani iz prodora - 60:52. Ledej postiže svoje prve poene u drugom poluvremenu. Kaninghem vezuje još četiri poena, Vojvodina je prepolovila najveće vođstvo crno-belih - 62:56. 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Posle dva ubačena bacanja Banjca Panter promašuje trojku. Isto čini i Ašćerić na drugoj strani - 60:50, 19. minut. Poeni Banjca sa linije penala bili su jedini u završnih 120 sekundi trećeg perioda. Na poslednji dvominutni odmor Partizan ide sa plus 10 - 60:50.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

28. MINUT - Ljubičić je promašio otovrenu trojku na minus osam, posle čega Doužer pogađa dva penala i čuva crno-belima dvocifrenu prednost - 57:47. Američki bek je pogrešio u dodavanju na plus 10 za Valjak, pa Kaninghem polovičnim učinkom sa linije penala smanjuje prednost Partizana - 57:48. U poslednja dva minuta treće deonice ulazi se s vođstvom Partizana 60:48 posle 2+1 Kaminskog.

26. MINUT - Kaminski vezuje pet poena, posle trojke iskusnog centra Partizan prvi put na meču ima dvocifreni plus na polovini treće deonice - 53:42. Ašćerić poenima sa poludistance prekida nalet Partizana, a posle lakih poena Nanelija nekadašnji bek Mege ubacuje i trojku - 55:47.

24. MINUT - Posle osvojene lopte crno-belih Ledej promašuje zakucavanje, posle čega Koprivica pravi četvrtu ličnu grešku - 46:40, 24. minut. Ljubičić promašuje otvorenu trojku, posle čega Vukčević ubacuje dva penala. Novosađane na dva poseda zaostatka održava Vučetić sa dva pogođena slobodna bacanja - 48:42.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

22. MINUT - Drugo poluvreme je otvoreno izgubljenom loptom crno-belih, kao i Novosađana na drugoj strani. Novu izgubljenu Partizana Novosađani nisu kaznili ni iz dva ekstraposeda. Prve poene u nastavku meča postiže Naneli sa linije penala (2/2) - 45:36. Vučetić na drugoj strani odgovara na isti način. Na isteku 22. minuta Valjak vodi 46:40. 

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Posle nekoliko promašenih napada na obe strane, Naneli ubacuje svoju treću trojku večeras - 39:34, 19. minut. Mini seriju Partizana 4:0 sa dva ubačena bacanja prekida Rakićević. Na isti način do dva poena na drugoj strani dolazi Doužer. Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi protiv Vojvodine 43:36 posle zakucavanja Koprivice.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

18. MINUT - Tri napada crno-beli nisu iskoristili na plus tri, posle čega Ljubičić lakim poenima u kontri "tera" Obradovića na novi minut odmora - 35:34. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom 36:34.

16. MINUT - Posle polovičnog učinka Kaminskog sa linije penala, Nikolić zakucavanjem vraća Vojvodinu u vođstvo na polovini druge deonice - 31:30. Obradović traži minut odmora posle kojeg Naneli ubacuje još jednu trojku i vraća crno-belima prednost - 33:31. Kaninghem je polovično uspešan sa linije penala, a posle greške u koracima Ledeja Savić nije poentirao na obruču posle prodora. Potencijalno veliki problem za Vojvodinu jeste treća lična greška Zorana Nikolića u 16. minutu. Jaramaz ubacuje dva penala - 35:32. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

14. MINUT - Za dva i po minuta košarke u drugoj deonici Partizan je ubacio dva poena, pa Novosađani polovičnim učinkom sa penala Savića dolaze do iznednačenja - 26:26. Naneli ubacuje svoju prvu trojku večeras, a posle izgubljene lopte košarkaša Vojvodine Kaminski promašuje otvorenu trojku - 29:26. Savić pogađa šut van linije 6.75 i poravnava rezultat još jednom.

12. MINUT - Drugi kvartal otvoren je ukradenom loptom Alekse Avramovića, posle čega Kaminski zakuvava na drugoj strani - 26:22. Rakićević ubacuje trojku i vraća Vojvodinu na samo poen minusa. 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Ljubičić ubacuje trojku, na drugoj strani Doužer poentira sa poludistance - 22:16. Rakićević drži Novosađane na minus četiri poenima iz skoka u napadu. Na kraju prve četvrtine Partizan vodi protiv Vojvodine 24:22.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

8. MINUT - Mini seriju Novosađana 4:0 trojkom prekida Trifunović - 18:13, 7. minut. Posle tajm auta Novosađana Ljubičić nije vratio trojku, ali na drugoj strani Naneli promašuje šut sa poludistance. U završna dva minuta prve deonice Partizan ulazi sa plus sedam posle dva ubačena bacanja Ledeja - 20:13. 

6. MINUT - Imao je Partizan napad na plus tri, ali je Panter pogrešio u dodavanju, posle čega Nikolić zakucavanjem završava kontru Novosađana - 10:9, 5. minut. Iskupio se kapiten crno-belih svojom prvom trojkom večeras - 13:9. Posle promašene trojke Ašćerića na isteku napada, Jaramaz ubacuje dva penala za najveće vođstvo Valjka u dosadašnjem toku meča - 15:9. Mini seriju crno-belih prekida Nikolić.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

4. MINUT - Džonson vraća trojku za izjednačenje u 3. minutu - 5:5. Novosađani su za nešto više od tri minuta meča iskoristili bonus, a Ledej karakterističnim šutem jednom rukom vraća crno-bele u vođstvo. Posle koša Nikolića u reketu Partizana, Ledej sa 2+1 donosi Valjku plus tri - 10:7.

2. MINUT - Obe ekipe nisu iskoristile svoje uvodne napade na meču. Prve poene postiže Ašćerić sa poludistance. Prve poene za Partizan ubacuje Jaramaz, a potom Trifunović ubacuje trojku posle dva uzastopna ofanzivna skoka Koprivice - 5:2.

- Pesma "grobara" u Čairu već traje...

- Rival Partizanu ili Vojvodini u borbi za "Žućkovu levicu" biće Crvena zvezda, koja je u prvom polufinalu pobedila Čačak 94.

- Na konferenciji za medije Partizanovog tima posle poslednjeg četvrtfinalnog okršaja u Čairu viđena je zanimljiva situacija koju možete pročitati na portalu 24sedam.

- Košarkaš Partizana Tristan Vukčević dobio je posle prvog meča na Kupu užasnu poruku putem društvenih mreža. 

- Ovo je najlepša priča košarkaške Srbije! O putu Hercegovca od gašenja do Kupa uz pomoć jednog čoveka i najboljih basketaša sveta pročitajte u posebnom tekstu!

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike