Prštalo u srpskom derbiju: Vasa uspešniji od Bogdana - Šarlot razbio Atlantu!

15.02.2024

10:03

0

Hornetsi igraju preporođeno od kako je u njihove redove došao srpski košarkaš

Prštalo u srpskom derbiju: Vasa uspešniji od Bogdana - Šarlot razbio Atlantu!
Copyright Profimedia

U srpskom derbiju u NBA uspešniji je bio Šarlot našeg Vase Micića u odnosu na Atlantu Bogdana Bogdanovića sa 122:99 (29:31, 32:24, 35:25,26:19).

Bivši plej Efesa se preporodio od kako je došao u Hornetse, dobija mnogo veću minutažu, a u trijumfu svoje ekipe, srpski košarkaš je za 20 minuta postigao 13 poena (4/9 šut iz igre), uz dva skoka i pet asistenci,

Dok je sa druge strane Bogdan Bogdanović meč završio sa 12 koševa, uz pet skokova i četiri asistencije za 20 minuta provedenih na parketu.   

Što se tiče samog meča, Atlanta je bila ravnopravna samo prvu četvrtinu, dok je ostatak meča bio u dominaciji Šarlota, koji su na kraju zasluežno stigli do novog trijumfa.

Treba istaći da je Šarlot ostvario sve tri pobede od kako je došao Vasa Micić, što dovoljno govori da im je bio potreban igrač kakav je srpski košarkaš. 

Što se tiče ostalih naših igrača, na parket je izašao i Nikola Jović, koji je u pobedi Majamija nad Filadefijom 109:104, imao znato lošiji učinak nago što je bio slučaj meč ranije, gde je oborio svoj NBA rekord po broju postignutih poena. 

Najbolju NBA noć u karijeri imao je Deni Avdija. U porazu Vašingtona u Nju Orleansu 133:126 ubacio je 43 poena. Imao je sin nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Zufera Avdije i 15 skokova i tri asistencije. Pogodio je šest šuteva za tri poena.

Dan posle briljantne partije protiv Milvokija i rekorda karijere, Nikola Jović je imao znatno manju ulogu u trijumfu Majamija na gostovanju FIladelfiji 109:104. Za 14 minuta, 20 – godišnji reprezentativac Srbije je imao po tri poena, skoka i asistencije.

Za 14 minuta, ovaj telentovani reprezentativac Srbije je imao po tri poena, skoka i asistencije.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike