Paspalj je sada stabilno, a za 24sedam je jednom "otvorio dušu", kako je živeti sa srčanim problemima!

12.02.2024

22:54

0

Autor: D. N.

- Ne možeš da živiš bez straha - kazao je između ostalog legendarni košarkaš

Paspalj je sada stabilno, a za 24sedam je jednom "otvorio dušu", kako je živeti sa srčanim problemima!
Copyright MN Press

Žarko Paspalj je primljen u bolnicu zbog srčanih problema, i kako prenose beogradski mediji, urađena mu je ablacija, koja nije klasična operacija, već elektrokonverzija u kratkotrajnoj anesteziji.

Sada je stabilno, ali je iz predostrožnosti zadržan na odelenju intenzivne nege. Inače, već je imao dva srčana i jedan moždani udar.

Legendarni košarkaš je svojevremeno dao intervju za naš portal i tada je pričao i o zdravstvenim problemima.

- Meni je sve to promenilo, ja bih verovatno igrao za neke veterane i sada. Znam da to glupo zvuči, ali za mene je to super. Skupimo se, šalimo, bacimo loptu… Samo taj osećaj da si deo nečega, to je odlično. Biti deo nečega u životu je veoma važna stvar, pogotovo u nečemu gde si bio najbolji. Meni se desilo da to ne mogu da radim. Da bi što lakše presekao te zdravstvene probleme, ja loptu više nikad nisam uzeo u ruke.

Zašto? Zato što mi je lopta simbol nečega najlepšeg, što mi se dogodilo u životu, naravno osim porodice. Sad kad nemam to i da ti se agonija ne bi produžavala čitav život, kažeš sebi: "ja ovo više neću da radim", jer mi stvara osećaj koji obično može da me odvede na neko neprijatno mesto.

Priznao je tada da bez straha ne može da živi i da je to normalna reakcija.

- Ne možeš da živiš bez straha, ali ne treba da on bude u prvom planu, jer bi poludeo. Imaš momenat kada te stvaralo bol i kada stvara neprijatnu situaciju, ali moraš da živiš sa tim. Sta da radiš. Svaki put, ako ti se to desi kad osetiš probadanje u grudima, kada ne osećam ruku ili nogu ili bilo šta, naravno da se uplašim.

Mozak je jedna kompleksna mašina koja te upozorava - kazao je između ostalog legendarni reprezentativac koji je sa nacionalnim timom osvajao i brojna odličja, a dubok trag je ostavio i u Partizanu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike