Ne može se opisati sreća, mi smo kao sestre! Košarkašice blistaju posle plasmana na Olimpijske igre!

12.02.2024

11:41

0

Autor: G. F.

Velike reči velikih carica nakon velikog uspeha na kvalifikacionom turniru

Ne može se opisati sreća, mi smo kao sestre! Košarkašice blistaju posle plasmana na Olimpijske igre!
Lavice i carice idu na OI - Copyright MN Press

Košarkašice Srbije izborile su plasman na Olimpijske igre, treće zaredom, i još jednom obradovale navijače.

U strašnoj konkurenciji Nemica, Brazilki i Australijanki, izabranice selektorke Marine Maljković napravile su podvig i domogle se vize za Pariz.

Bilo je napeto do samog kraja poslednje utakmice u grupi, a utisak je da bi svaki drugačiji scenario od plasmana naših košarkašica na OI bio nepravedan

- Rezultat poslednje utakmice nije bio onakav kakav smo htele protiv Australije, ali hvala Bogu Nemačka je pobedila i idemo u Pariz. Ne mogu da opišem koliko sam srećna. Blagoslovena sam što sam u ovom timu sa mojim saigračicama, koje su mi kao prave sestre - izjavila je Anđela Dugalić za zvanični sajt KSS, dok je iskusna Saša Čađo dodala:

- Nije baš išlo onako kako smo očekivale, ali tako je to u sportu, nekad ide kako ti želiš, a neki put mora da se ide težim putem. Mislim da smo imale i sreće i da smo na kraju završile tamo gde i treba da budemo!

Briljantna je bila naša Amerikanka Ivon Anderson.

- Mislim da je ovo dokaz da smo sazidane od čvrstog materijala. Ova generacija ima svoju priču i ispisuje je svaki put iznova novom borbom i svaki put budemo sve bolje. OI igre su velika stvar i velika čast i to je nešto što sam od kada smo završile prošle Igre u Tokiju imala na umu i u srcu. Taj isti žar sam videla i kod saigračica i to je upravo razlog zašto smo na kraju uspele da se kvalifikujemo u Pariz - rekla je košarkašica Srbije Ivon Anderson.

OI će biti održane od 27. jula do 11. avgusta. Pored Srbije na Igrama u Parizu nastupiće i Francuska, Sjedinjene Američke Države, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Japan, Španija i Kanada.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike