Da li je Zvezda oštećena protiv Žalgirisa? Evroligina komisija detaljno pregledala snimke i saopštila odluku!

10.02.2024

18:49

0

Autor: P.K.

Mnogo bure izazvala je posebno ta jedna odluka

Da li je Zvezda oštećena protiv Žalgirisa? Evroligina komisija detaljno pregledala snimke i saopštila odluku!
Kinan Evans šutira - Copyright ATA Images

Bolno je Crvena zvezda izgubila od Žalgirisa u Beogradu, a meč će ostati upamćen i incidentima.

Prvi je bio kraći prekid zbog ubacivanja predmeta u teren, a onda i na kraju meča, kada je jedan deo navijača probao da dođe do sudija, pa ih je obezbeđenje izbacivalo. Zvezda je odmah reagovala i rekla da je pronašla te pojedince.

A navijači su pobesneli na sudije zbog nekoliko odluka, a najviše zbog odluke da Kinan Evans nije zgazio liniju polovine.

Sve to je navelo sudijsku komisiju da pregleda snimke i izda saopštenje:

- Nakon spekulacija o događaju koji se odigrao sa 21,1 sekundom na semaforu u četvrtoj četvrtini utakmice 26. kola između Crvene Zvezde Beograd i Žalgirisa, odigrane 9. februara 2024, nalazi Evrolige su:

Sa 21,1 sekundom preostalom na semaforu, Dovidas Gedraitis izvodi loptu iz prednje polovine Žalgirisa do Kinana Evansa. Kinan Evans prima loptu i dodaje je Tomasu Dimši, koji iznuđuje ličnu grešku. Sudije su utvrdile da Kinan Evans nije kročio na liniju sredine terena tokom svog posedovanja, stoga nije dosuđena greška prelaska. Odeljenje za suđenje Evrolige pregledalo je više uglova kamera dostupnih sa utakmice i nije našlo jasne i nedvosmislene vizuelne dokaze da je Kinan Evans kročio na liniju sredine terena, stoga je utvrđeno da je sudija pravilno odlučio da ne dosudi prekršaj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike