Partizan dobio novi šamar na Jadranu! Senzacija Splita u Areni! (VIDEO)

05.02.2024

20:43

0

Autor: A. Š.

Crno-beli pretrpeli četvrti uzastopni poraz

Partizan dobio novi šamar na Jadranu! Senzacija Splita u Areni! (VIDEO)
Aleksa Avramović na meču sa Splitom u Areni - Copyright MN Press

Teška nedelja je iza košarkaša Partizana. Na tri vezana neuspeha, kojima su značajno otežali ostvarivanje letos zacrtanih ciljeva u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi, crno-beli su dobili novi šamar na Jadranu.

Posle neuspeha u regionalnom derbiju od Crvene zvezde, te izgubljenih utakmicama na gostovanjima protiv Monaka i Virtusa, izabranici Željka Obradovića  su večeras prilično neprijatno iznenadili više od šest hiljada svojih navijača u Areni, gde je Split došao do senzacionalnog trijumfa - 74:67.

Partizan ove sezone ne liči na tim koji je pre samo nekoliko meseci stigao nadomak plasmana na Fajnal for Evrolige i vratio se na regionalni tron posle decenijske pauze. Gde leži problem, moraće Željko Obradović i njegovi saradnici što pre da otkriju, jer gotovo svi ovosezonski porazi u AdmiralBet ABA ligi, izuzimajući duel sa Crvenom zvezdom, gotovo da su preslikani kao ispod indiga.

Još jednom su crno-beli dozvolili, po svim parametrima neuporedivo inferiornijem rivalu, da se odlepi na veliku prednost, koju su potom bezuspešno jurili do kraja meča. Ponovo su košarkaši Partizana podigli angažovanost u igri na željeni nivo, tek kada je protivnik poveo 20 razlike. I, što možda i najbolje oslikava trenutnu situaciju i ekipi, prvi put od povratka Željka Obradovića, sa parketa najveće dvorane na Balkanu ispraćeni su zvižducima.

Teško da izostanak kapitena Kevina Pantera i jednog od ključnih igrača u dosadašnjem toku sezone Pi Džej Doužera može da bude opravdanje crno-belima za šesti poraz na Jadranu, kojim je ugrožena i pozicija broj dva pred plej-of. Jer, većina onih koje je najtrofejniji trener Evrope izabrao za večerašnji meč nije bio na, pre svega, energetski, zadovoljavajućem nivou. A kada je situacija na parketu takva, onda i ne čudi previše što je Split u 27. minutu imao i najvećih 55:35.

Kao i u utakmicama protiv Mege i/ili Igokee, košarkaši Partizana su tek tada podigli nivo agresivnosti na očekivani nivo. Ali, kao i u navedenim slučajevima, tada je bilo prekasno. Jer, uz neke minijature Džejmsa Nanelija, Valjak je na isteku 34. minuta prišao na minus devet, ali onda dozvolio Splitu seriju 9:2 posle koje je bilo jasno da će klub iz Humske doživeti još jedan šokantan poraz.

PARTIZAN: Smit 4, Vukčević, Ledej 6, Avramović 6, Koprivica 4, Smailagić 4, Jaramaz 4, Naneli 10, Anđušić 6, Ponitka 8, Kaminski 8, Kaboklo 5.

SPLIT: Fanderburk 7, Perković 7, Šorter 18, Saliven 15, Kalajžić 4, Tišma 2, Runjić 5, Kučić 6, Vuko 8, Perkušević, Dubravčić.

AdmiralBet ABA liga, 19. kolo

Subota
Borac - Cedevita 65:74

Nedelja
FMP - Igokea 78:64

Ponedeljak

Budućnost - Crvena zvezda 84:62
Partizan - Split 67:74
Mornar - Cibona 21.00 (TV Arena sport 10)

Utorak 
Krka - Studentski centar 17.00 (TV Arena sport 1)
Zadar - Mega 19.00 (TV Arena sport 1)

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ! Split je pobedio Partizan u Areni 74:67.

38. MINUT - Posle tajm auta Obradovića, Kaminski greši u dodavanju, ali njegovu grešku ukradenom loptom ispravlja Anđušić. Potom američki centar dolazi do lakih poena. Perković ubacuje trojku kojom dovodi goste nadomak senzacionalne pobede. Na isteku 37. minuta Split vodi 70:54. Ponjitka dolazi do brzih poena na drugoj strani. U završna dva minuta meča ulazi se s vođstvom gostiju 71:58.

36. MINUT - Vuko promašuje trojku, kao i Naneli na drugoj strani. Na polovini četvrte četvrtine Split vodi 63:52 posle poena Vuka. Naneliju lopta beži u aut prilikom prodora, na drugoj strani Runjić atraktivno zakucava i vraća goste na plus 13 - 65:52. Naneli promašuje još jednu trojku, a na drugoj strani Šorter popravlja svoj promašaj. Posle 36 minuta košarke u Areni Split vodi protiv Partizana 67:52. 

34. MINUT - Naneli ubacuje trojku u 33. minutu za prilazak Partizana na minsu 13 - 61:48. Odbranili su crno-beli napad gostiju, a potom Kaminski promašuje tri čista zicera. U trećem ekstraposedu Anđušić promašuje trojku. Saliven gubi loptu, a gosti kontru Beograđana prekidaju faulom za izlazak iz bonusa šeet minuta i 41 sekund pre kraja. Jaramaz zakucava, Rimac traži tajm aut - 61:50. Odbranili su se crno-beli još jednom, a na isteku 34. minuta Naneli ubacuje dva bacanja i vraća Partizan na jednocifren minus - 61:52.

32. MINUT - Četvrta deonica otvorena je greškom u dodavanu Nanelija i promašenim napadom gostiju. Ređaju se promašaji pod košem Splita. Naneli i Anđušić su promašili trojke, Kaboklo zakucavanje, ali se Brazilski centar izborio za novi ofanzivni skok iz kojeg je dobio dva bacanja. Promašio je oba penala. Posle skoro dva minuta igre u četvrtom kvartalu, prve poene postiže Šorter sa linije penala - 61:45.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Dobra defanziva i rampa Kabokla prilikom šuta Šortera za tri, posle čega Ledej ubacuje dva penala - 55:42, 29. minut. Gosti prabve grešku u koracima, posle čega Anđušić promašuje otvoren šut za tri poena. Seriju Partizana 7:0 poenima iz prodora prekida Kalajdžić - 57:42. Naneli na drugoj strani odgovara sa 2+1. Na kraju treće četvrtine Split vodi protiv Partizana 59:45 posle poena Fanderburka.

28. MINUT - Iz ekstraposeda, na isteku napada, Saliven poentira za plus 20 gostiju u 27. minutu - 55:35. Seriju gostiju 7:1 crno-beli prekidaju uzastopnim poenima prekidaju Naneli i Kaboklo - 55:39. U završna dva minuta trećeg kvartala ulazi se s vođstvom Splićana 55:40, posle polovičnog učinka Avramovića sa linije penala.

26. MINUT - Posle tajm auta Obradovića Kaboklo je polovično precizan sa linije penala - 53:35. Kaboklo pravi tri sekunde u reketu pošto su crno-beli odbranili napad, a potom Perković promašuje trojku. Avramović, pa Ponjitka promašuju šuteve van linije 6.75. Posle 26 minuta igre, Split vodi protiv Partizana u Areni 53:35.

24. MINUT - Ledej promašuje trojku, na drugoj strani Šorter postiže nove poene za novu najveću prednost gostiju - 48:32. Kaboklo zakucava. Šorter poentira i sa poludistance - 50:34. Nova promašena trojka za Ledeja, posle čega Vuko ubacuje novu trojku za goste, za ogromnih plus 19 na isteku 24. minuta - 53:34.

22. MINUT - Drugo poluvreme počelo je faulom u napadu Perkovića u prenosu lopte. Seriju gostiju 10:0 s kraja prvog poluvremena prekida Ponjitka sa dva ubačena bacanja - 44:32. Posle promašenog eksrtanapada gostiju, na drugoj strani zicer ne pogađa ni Kaboklo. Posle 22 minuta igre u Areni Split vodi 46:32 posle poena iz prodora Šortera.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Potpuno su crno-beli stali u drugoj polovini druge četvrtine, na promašene otvorene šuteve sa distance, nadovezuju se i izgubljene lopte, pa Splićani poenima Šortera u 19. minutu stižu do maksimalnih plus osam - 38:30. Još jedan napad su crno-beli prokockali i to posle tajm auta Obradovića, a gosti to kažnjavaju trojkom Salivena za prvu dvocifrenu prednost na meču - 41:30. Lopta izlazi iz koša posle šuta Smita van linije 6.75, a gosti idu na plus 14 posle trojke Kučića uz zvuk sirene. Na kraju prvog poluvremena Split vodi 44:30.

18. MINUT - Šorter je promašio trojku u napadu na plus šest za goste, ali je neprecizan van linije 6.75 na drugoj strani bio i Avramović. Srećom po crno-bele, Saliven u kontri pravi grešku u koracima - 34:28, 17. minut. Lakim poenima Kaminskog Partizan prekida seriju Splita 10:2. U završna dva minuta prvog poluvremena Split ulazi sa vođstvom 36:30.

16. MINUT - Smailagić promašuje otvoren šut sa poludistance, ali na drugoj strani Koprivica lupa rampu gostima. Materijalizovao je to sa dva ubačena penala Smailagić - 30:28, 15. minut. Fandeburk poentira sa poludistance, na drugoj strani Jaramaz promašuje otvorenu trojku. Split, na isteku 16. minuta, prvi put na meču ima plus šest posle poena Tišme u kontri - 34:28.

14. MINUT - Koprivica poentira uz faul, ali promašuje dodatno bacanje. Split vraća minimalnu prednost posle trojke Perkovića. Idu gosti na plus četiri, pošto je šut van linije 6.75 ubacio Kučić - 30:26. Obradović traži minut odmora.

12. MINUT - Trojkom Vuka otvoren je drugi kvartal u Areni. Split ponovo vodi 20:19. Jaramaz pogađa šut sa distance, a posle poena Vuka sa poludistance, novu trojku za crno-bele ubacuje Anđušić 24:22. Saliven na drugoj strani poravnava rezultat.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Gosti prave mini seriju 4:0 u finišu uvodog kvartala i u 9. minutu stižu do izjednačenja - 17:17. Lakim poenima Koprivice Partizan vraća koš prednosti i na kraju prve četvrtine vodi 19:17.

8. MINUT - Ponjitka seče dodavanje gostiju i zakucava u kontri - 15:11. U završna dva minuta prve deonice ulazi se s vođstvom Partizana 17:13.

6. MINUT - Posle poena Smita sa poludistance i "duge dvojke" Ledeja na polovini prve deonice vodi 11:9. Smit poentira u kontri za najveći plus jedne ekipe u dosadašnjem toku meča - 13:9. Šorter prekida seriju crno-belih 6:0.

4. MINUT - Džejlen Smit promašuje dve uzastopne otvorene trojke, ali crno-beli prilaze na minus jedan posle zakucavanja Smailagića - 6:5. Gosti prve faul u napadu, a Avramović poentira na asistenciju Smita - 7:6. Saliven ubacuje trojku i vraća goste u vođstvo - 9:7.

2. MINUT - Meč je otvoren promašenim napadom Partizana i poenima iz floutera Kalajdžića. Na drugoj strani Avramović ubacuje trojku iz ekstraposeda - 3:2. Na isteku 2. minuta gosti vode 6:3 posle četiri vezana poena Šortera.

- Partizan večeras nastupa bez Doužera i Pantera.

- Sportski direktor Partizana Zoran Savić u opširnom intervjuu za litvanske medije pričao je o ambicijama kluba iz Humske da se domognu višegodišnje evroligaške licence, ali i o prelaznom roku Valjka i potencijalnim velikim problemima za evropsku košarku u narednim godinama.

- Crno-beli su pre tri dana bili primorani da se hitno oglase saopštenjem. 

- Večeras će se u Areni sastati dva nekadašnja prvaka Evrope.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike