Zvezda razmontirana u Morači! Budućnost vratila za prethodnu sezonu!

05.02.2024

19:04

0

Autor: A. S.

Može se reći da ovaj poraz ne boli crveno-bele

Zvezda razmontirana u Morači! Budućnost vratila za prethodnu sezonu!
Andrija Slavković i Džoel Bolomboj - Copyright Admiral Bet ABA liga/kk budućnost/filip roganović

Košarkaši Crvene zvezde nadigrani su na neugodnom gostovanju u Morači od ekipe Budućnosti rezultatom 84:62. Domaćin je sa dve trojke otvorio duel, što se kasnije odrazilo na čitav meč i jednu od najubedljivijih pobeda podgoričkog sastava nad crveno-belima.

Kako je krenuo susret, sa dve brze trojke i nizom promašaja na drugoj strani, bilo je jasno da ovo neće biti tipična utakmica Zvezde. Gostovanja u Morači oduvek su bila neugodna, što se potvrdilo i večeras, ali je tim Janisa Sferopulosa imao svojih ideja- U prvom kvartalu su parirali rivalu, čak i stekli prednost od dva poena, ali to je bilo sve što je Evroligaš učinio.

Na trenutke je Zvezda podsećala na sebe, nije bilo kreativnosti i organizacije, nisu su napadi tekli na prepoznatljiv način. Sa druge strane, Podgoričani su imali veliku podršku navijača, koji su dodali pritisak u trećem kvartalu, kada se lomilo, a nisu bili saglasni sa odlukom sudije, pa je usledila i kratka pauza.

Bio je to pravi derbi 19. kola AdmiralBet ABA lige, tokom koga se Zvezda mogla osloniti na Luku Mitrovića, koji je meč završio sa 16 poena, dok je dvocifren bio još Nemanja Nedović, sa 10. Na drugoj strani, veći broj energetski raspoloženih igrača, uticao je na ishod, ali i lepršavost i lepotu igre.

Najefikasniji igrač meča bio je Jogi Farel sa 18 poena, 13 je postigao Flečer Megi, a jedan manje Kenan Kamenjaš.

 

Standings provided by Sofascore

 

BLOG UŽIVO

Četvrta četvrtina

10. minut - Zvezda je nadigrana, 84:62. Ovaj poraz i ne boli previše, jer je prvo mesto na vrhu tabele obezbeđeno. Ali, domaćinu je od ogromnog značaja.

7. minut - Mihailović je zbog povrede morao iz igre, a prednost domaćina je rasla iz poseda u posed. Nisu šuteri Budućnosti stali ni kada je efinitivno bilo jasno da su trijumfovali, pa je tako Ferel poentirao za 83:59.

5. minut  - Serija promašaja se nastavlja, a prekida je Kamenjaš sa penala, a zatim je usledilo i zakucavanje stamenog centra, +13! Jago dos Santos je zaradio nesportski faul, zbog prekršaja na Kamenjašu. Prilikom ubacivanja lopte sa strane, domaćin se spetljao, pa je namerna greška dosuđena Tanaskoviću. Mitrović koristi priliku sa penala, 68:56. Megi siguran sa disatnce, pa greška u koracima Nedovića i navijači Budućnosti polako kreću sa slavljem, 71:56! Peta izgubljena lopta u nizu za crveno-bele, pa trojka Megija, Budućnost blizu ubedljive pobede!

3. minut - Taman je Zvezda krenula da se vraća, a usledila su tri brza faula Miloša Teodosića. Domaćin jeftino gubi loptu, mirniji period igre

1. minut - Zvezda poentira na otvaranju poslednjih deset minuta, na drugoj strani Megi precizan sa distance, 62:53. Konačno Nedović postiže lake poene

Treća četvrtina

10. minut - Prišla je Zvezda na -8 i propustila priliku da preko Teodosića priđe još bliže, 59:51

7. minut - Po povratku na teren, Hanga je dobio još jedan udarac, ali ovog puta nije izazvao reakciju. Pauza se nije odrazila na igru, a Budućnost je preko Megija zadržala dvocifrenu razliku, 56:46. Promašaji na obe strane, Mitrović nije uspeo da pored četiri igrača loptu plasira u mređu, na drugoj strani, Kamenjaš lako protiv Teodosića.

5. minut - Jogi Ferel je ostao sam, šut iz driblinga i 54:42. Pokušao je i u narednom napadu, ali je lopta izašla iz koša, a Mihailović došao do nje u skoku, ali je tom prilikom udario Adama Hangu. Sudije su procenile da je faul, što se navijačima nije dopalo, pa je usledila kratka pauza jer su na parketu završili razni predmeti. 

Kapiten domaćina, Petar Popović je zamolio navijače da fer i korektno navijaju, a meč je nastavljen nakon nekoliko minuta.

3. minut - Još jedan promašaj Nedovića sa distance, nije srpskom reprezentativcu dan, ali je na drugoj strani ušla trojka Mihailovića, 49:40. Ako Zvezda obezbedi neizvestan finiš, za to će najzaslužniji biti Luka Mitrović

1. minut - Krenula je Budućnost pokušajem sa distance, ali je lopta izašla iz koša. Promašaj i na drugoj strani, pa izlazi i pokušaj Tanaskovića sa distance. Bolomboj siguran za 46:38. Promašaji na obe strane, pa ukradena lopta Geidraitisa, za polaganje Nedovića, -6.

Druga četvrtina

10. minut - Mitrović sa penala smanjuje zaostatak, na drugoj strani Ferel poentira, ali uz odličan položaj Slavkovića, koji je svom pleju otvorio put do koša. Razigrali su se u poslednjim sekundama košarkaši oba tima, a domaćin je otišao na kratku pauzu sa 46:36

7. minut - Ferel za +14, Sferopulos prinuđen da uzme još jedan tajm. Mitrović održava Zvezdu u momentima kada domaćin diktira tempo. Prednost od 12 poena nije velika, ali Zvezda na ovom susretu deluje bez ideje

5. minut - Evo prve trojke za crveno-bele i to Bolomboj. Nešto slabije organizovani napadi oba tima, pa ukradena lopta Rajta i polaganje, 33:23. Drže Podgoričani dvocifrenu razliku vođeni i hukom sa tribina, Morača solidno ispunjena.

3. minut - Šta radi Kenan Kamenjaš Zvezdi u ovim trenucima, nikome nije jasno. Budućnost ima seriju od 14:0! Potrajala je pauza dok je sudija Petek proveravao da li da prihvati koš Nedovića ili je rampa Makondua bila na vreme - Zvezda je prekinula seriju rivala, 31:20

1. minut - Kakvo zakucavanje Kamenjaša! Budućnost je silno motivisana, 27:18! I dok Zvezda promašuje još jednu trojku, Kamenjaš ponovo zakucava, tajm-aut Sferopulosa. 

Prva četvrtina

10. minut - Rajt 2+1 za 20:18, dobro kruži lopta u napadu Zvezde, ali pokušaj Teodosića izlazi iz koša, a Rajt stiže do lakih poena za 22:18!

9. minut - Preuzela je Zvezda vođstvo, pa su usledili promašaji na obe strane, nešto mirniji kraj prve četvrtine

7. minut - Zvezda sve čvršća u odbrani, ali za šut Mihailovića nisu imali rešenja, 15:12! Bolomboj na sjajan pas Teodosića, zakucava za -1. Teodosić 2/3 sa penala. Ovo je pleju Zvezde tek drugi promašaj sa penala u sezoni!

5. minut - Prazni napadi za oba tima. Sjajni potezi i odlično kreiranje, ali nema poena. Evo i rampe Budućnosti, koja otvara kontru i efektno zakucavanje Slavkovića, na drugoj strani alej-up crveno-belih, 10:12! Treče zakucavanje u nizu, Luka Mitrović za preokret, 10:12, a zatim i domaćin. Odličan tempo meča, 12:12!

3. minut - Nedović je bio van balansa, ali je konačno stigao do pogotka i to nakon gužve u reketu, 8:5! Ušli su crveno-beli u duel, a potom je na liniju za slobodna bacanja došao Jago dos Santos i izjednačio, 8:8. 

1. minut - Prvi napad za Zvezdu, Nedovićev pokupaj za tri ostaje na obruču, na drugoj strani ide šut Džonsa, 3:0. Nedović dobija rampu, ide kontra domaćina, pa trojka Ferela. Mitrović 2+1, ali na drugoj strani loša odbrana crveno-belih. Domaćin kontroliše dešavanja na parketu

Nema Branka Lazića, tu je Stefan Lazarević

- Već nekoliko dana spekuliše se da bi u Crvenu zvezdu mogao da stigne nekadašnji prvak Evrope sa Real Madridom. 

- Zanimljivo, iako je još letos stigao u Budućnost, Alerik Frimen će tek večeras debitovati u AdmiralBet ABA ligi. 

- Zvezdin strateg Janis Sferopulos najavu duela u Morači sveo je na dve rečenice.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike