Petković, incidentna ličnost: Napadao igrače Partizana, pravio haos na derbiju i svlačionici Zvezde, pokazivao srednji prst Delijama!

05.02.2024

13:36

0

Bivši fudbaler i ranije bio sklon skandalima, tako da mu fizički napad na Bjelicu nije stran

Petković, incidentna ličnost: Napadao igrače Partizana, pravio haos na derbiju i svlačionici Zvezde, pokazivao srednji prst Delijama!
Nikola Petković - Copyright MN Press

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Nikola Petković, poznat je javnosti ne samo po svojim sportskim dostignućima, već i po brojnim incidentima koji su obeležili njegovu karijeru.

Najnoviji u nizu dogodio se kada je Petković napao bivšeg košarkaškog reprezentativca Srbije, Nemanju Bjelicu, u dečjoj igraonici u Beogradu, što su snimile nadzorne kamere.

Petkovićeva incidentna priroda nije novost. Još 2015. godine, Albert Nađ, tadašnji koordinator za sportska pitanja Partizana, izjavio je da je Petković fizički napao igrače Partizana pre utakmice. 

Međutim, Petković je demantovao ove navode, tvrdeći da je zapravo bio izazvan od strane protivničkog igrača.

Printscreen/Twitter
 

 

Pored ovog incidenta, Petković je bio uključen i u sukob sa saigračem Brunom Mezengom, nakon čega su obojica kažnjeni novčanim kaznama od 5.000 evra zbog nezalaganja na utakmici. 

Ovaj incident je Petković komentarisao kao nepravedan, ističući svoju želju za igrom i teškoće sa motivacijom na neadekvatnom terenu.

Bogata karijera

Petković je ponikao u novosadskoj Vojvodini, a zatim je u Turskoj igrao za Genčerbirligi i Oftaspor. Dres Crvene zvezde prvi put obukao je u leto 2008. godine, ali se nakon samo šest meseci preselio u Nemačku, gde je zaigrao za ajntraht iz Frankfurta. Usledili su angažmani u Tomsku i Al Ahliju, pre nego što se vratio u Zvezdu. Nakon nekoliko meseci pauze i igranja za Hapoel iz Tel Aviva još jednom je postao igrač Crvene zvezde, da bi poslednje godine karijere uglavnom proveo u Aziji. Nastupao je za dva kluba u Kini i jedan na Tajlandu, kratko je bio član Zemuna, a karijeru je završio u Vojvodini početkom 2020. godine. Prvi od tri Petkovićeva mandata u Crvenoj zvezdi poklopio se sa igranjem Bjelice u košarkaškoj sekciji kluba. 

MN Press
 

 

Sa Crvenom zvezdom je osvojio dva Kupa Srbije, a sa Al Ahlijem je stigao do pehara u istom takmičenju u Saudijskoj Arabiji. Svojevremeno je za reprezentaciju Srbije do 21 godine odigrao čak 17 zvaničnih mečeva, ali nikada nije dobio poziv u seniorsku selekciju.

Petkovićeva temperamentnost došla je do izražaja i na terenu, kada je tokom jedne utakmice na stadionu Marakana, nezadovoljan zvižducima navijača, pokazao srednji prst sa obe ruke prema zapadnoj tribini. 

Ovaj gest je bio posebno kontroverzan s obzirom na to da je Petković u tom trenutku bio jedan od iskusnijih igrača u timu i trebalo je da bude primer mlađim igračima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike